Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Publi-reportage | Belgian Roof Day 2024: de hoogmis van de dakensector in België

Op vrijdag 11 oktober vindt Belgian Roof Day opnieuw plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor de dakensector in België. Aan het vertrouwde recept wordt niet geraakt. Het blijft dus een ideale gelegenheid om op één dag tijd alle belangrijkste fabrikanten, leveranciers en collega’s uit het vak te ontmoeten in een gezellige setting.

BRD-2023_-(11)_ok

Dit jaar geven niet minder dan 150 standhouders er een overzicht van de nieuwste materialen, machines en andere producten voor de sector van dak- en dichtingswerkers.
Plaats van het gebeuren is opnieuw Brussels Gate in Groot-Bijgaarden. Deze evenementenhal is niet alleen makkelijk bereikbaar door de ligging vlakbij de Ring rond Brussel en de E40, er is bovendien ook een ruime parking, zodat alle bezoekers makkelijk hun wagen kwijt kunnen.

Wat valt er te beleven?

In de drie beurshallen krijgt de bezoeker een compleet beeld van alles wat er reilt en zeilt in de markt van de hellende- en platte daken in België. Belgian Roof Day stelt zichzelf namelijk als ambitie om een compleet beeld te geven van de volledige dakensector. Architecten, voorschrijvers en vakmensen kunnen er kennis maken met de laatste nieuwigheden van de toonaangevende fabrikanten uit de sector.
Net zoals tijdens de vorige edities zijn er ook dit jaar heel wat eet- en drankgelegenheden voorzien, strategisch verspreid over de ganse beursvloer zodat er in de nabijheid van elke stand wel iets lekkers te eten of te drinken valt.

Demozone

Nieuw dit jaar is dat de beurs ook uitgebreid wordt met een ruime demonstratiezone, waar tientallen fabrikanten hun producten en materialen zullen demonstreren. Ook de experten van Buildwise zijn in deze demonhal aanwezig. Zij zullen er bouwdetails en goede praktijken uit de technische voorlichtingsnota’s verduidelijken met realistische, uit de praktijk gegrepen demonstraties.

Krak van het dak

Op de beurs vindt ook dit jaar weer een wedstrijd plaats voor jonge dakdekkers. De beste jonge dakdekkers in de categorieën ‘plat dak’, ‘hellend dak’ en ‘metalen dak’ krijgen er de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben. Kom ze dus zeker aanmoedigen!
De toegang tot de beurs is volledig gratis, maar bezoekers moeten zich wel vooraf inschrijven via www.belgianroofday.be .

BRD_ok
PRAKTISCH

BELGIAN ROOF DAY
Datum: vrijdag 11 oktober 2024
Openingsuren: 9 u tot 19:00 u
Plaats: Brussels Gate – Gossetlaan 9, Groot-Bijgaarden
Toegang: gratis inschrijving via de website
Website: www.belgianroofday.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten