Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Beurs van Libramont focust op bouwsector

Van 26 tot 29 juli 2024 zal de Beurs van Libramont opnieuw plaatsvinden, gevolgd door Demo Forest op 30 en 31 juli in het bos van Bertrix. Dit jaar staat de bouwsector centraal in de grootste openluchtbeurs van Europa. De Beurs van Libramont, georganiseerd door Coopéralia SCES, is een jaarlijks evenement dat een breed scala aan sectoren samenbrengt om innovatieve en duurzame oplossingen voor landbouw, bosbouw en milieu te presenteren. Met 200.000 bezoekers, 700 exposanten en 4.000 merken is het een uniek platform voor kennisuitwisseling en netwerken.

BKBC - 2024-06-17T094925.064
Coopéralia SCES

De editie van 2024 legt een bijzondere nadruk op de bouwsector. Constructiv, een belangrijke speler binnen deze sector, zal voor het eerst prominent aanwezig zijn in het hart van de beurs. Deze speciale promotieactie benadrukt het belang van de bouwsector in het streven naar duurzaamheid en innovatie. Opvallend is dat bijna 100 exposanten van machines en producten voor civiele techniek en bouw 25% van het beursterrein zullen innemen. De Genitec-zone biedt een dynamisch platform waar bezoekers machines in actie kunnen zien, wat inzicht geeft in de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Uitgebreid aanbod

Naast de bouwsector biedt de Beurs van Libramont een uitgebreid scala aan tentoonstellingen, waaronder machines, veeteelt, bosbouw, agrovoeding, tuinbouw, groenteteelt, civiele techniek, onderzoek, onderwijs en cultuur. Deze diversiteit maakt de beurs tot een levendig uitstalraam voor het plattelandsleven en bevordert de dialoog tussen verschillende belanghebbenden.

Demo Forest

Om het jaar wordt de Beurs van Libramont gevolgd door Demo Forest, een evenement dat specifiek gericht is op bosbouwdemonstraties. Dit jaar zal Demo Forest plaatsvinden op 30 en 31 juli in het bos van Bertrix, waar bezoekers de kans krijgen om de nieuwste innovaties in bosbouw in de praktijk te zien.

Innovatie en duurzaamheid

De Beurs van Libramont is meer dan een tentoonstelling; het is een platform voor discussie, kennisuitwisseling en het bevorderen van innovatieve en duurzame oplossingen. Door belanghebbenden uit verschillende sectoren samen te brengen, stimuleert het evenement de ontwikkeling van ideeën die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Voor meer informatie over de Beurs van Libramont en om uw bezoek te plannen, kunt u terecht op www.foiredelibramont.com of bellen naar +32(0)61 23 04 04.

BKBC - 2024-06-17T094947.111
Coopéralia SCES
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten