Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Biofilisch design: van ego-architectuur naar eco-architectuur

Op maandag 26 februari 2024 vindt het inspiratie-event ‘Biofilisch design: Van ego-architectuur naar eco-architectuur’ plaats in de CommunicatieCampus in Gent. Het evenement van De Derde Long is gratis voor iedereen die geïnteresseerd is in biofilisch design.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-14T082423.525
Adobe Stock

Biofilisch design is een ontwerpprincipe dat de verbinding tussen mens en natuur centraal stelt. Het doel van biofilisch design is om de natuurlijke omgeving te integreren in de gebouwde omgeving, waardoor mensen zich beter voelen en beter presteren. Tijdens het evenement delen verschillende sprekers hun kennis en ervaringen.

Liesbeth Reekmans, innovationmanager bij VK architects+engineers, zal spreken over de impact van biofilisch design op lichaam en geest. Ze laat zien dat de integratie van natuurlijke elementen in de gebouwde omgeving een aanzienlijke positieve invloed heeft op het welzijn, de mentale en fysieke gezondheid, productiviteit en creativiteit van mensen.

Daan Brugginck, architect en oprichter van ORGA architect, zal spreken over biofilische architectuur. Hij vertelt hoe biofilische aspecten geïntegreerd worden in architectuur en hij laat zien hoe biofilia altijd al een belangrijk aspect is geweest in gebouwen. 

Katya Rablova, CEO & Founder van Space Refinery, zal spreken over de voordelen van biophilic design in werkruimtes en hoe dit kan leiden tot een betere gezondheid, welzijn en productiviteit van werknemers.

Meer info en inschrijven.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten