Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Bis-beurs zet nog meer in op beleving

(Ver)bouw- en interieurbeurs Bis slaat voor de 35ste keer de handen in elkaar met Embuild Oost-Vlaanderen, Buildwise en Technopolis. De traditionele bouwbeurs zet in op workshops en demo’s van de nieuwste technologieën. Verwacht je aan drones en exoskeletten.

BKBC - 2024-09-23T103347.440
Bis

Bis wordt naast een exposantenbeurs, met meer dan 330 deelnemers, ook meer een ontdekbeurs die inzet op beleving. Dankzij de samenwerking met Buildwise en Technopolis kan een boeiend programma aangeboden worden van workshops en demo’s voor scholen maar ook voor bezoekers.

“Met de workshop ‘Moord op de werf’ zullen leerlingen van STEM-gerichte opleidingen kennis kunnen maken met de nieuwste technologieën in de bouw”, zegt Farida Martens, organisator Bis. “Zo is er in Hal 1 een nieuwe zone waarin drones, state-of-the-art meetapplicaties en exoskeletten centraal staan en zal je kunnen ontdekken hoe een robotpak het werk in de bouw van bouwvakkers kan verlichten.”

Daarnaast zal de samenwerking met interieurexperte Kelly Claessens verder uitgebreid wordt. De afgelopen jaren was Kelly een vaste waarde als spreker. Dit jaar zal ze een La Fabrika Shopzone openen op Bis. Bezoekers zullen naast interieuradvies, bij Kelly ook terecht kunnen voor decoratie en accessoires. Op die manier wil Bis de rol van one-stop-shop nog meer in de verf zetten.

Tot slot zal de zone ‘Aanpasbaar Wonen’ verder uitgebreid worden. Vorig jaar werd dit thema al gelanceerd onder de noemer ‘Toegankelijk Wonen’. Omwille van de grote vraag naar en interesse in dit onderwerp, besloot de organisatie hier nog meer op in te zetten.

Bis 2024 vindt plaats van 5 t.e.m. 13 oktober 2024 in Flanders Expo.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten