Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Bis trekt 25 procent meer exposanten dan vorig jaar

Afgelopen weekend sloot Bis, bouw- & interieursalon de 34ste editie af. De beurs verwelkomde 25 procent meer standhouders dan vorig jaar. Misschien omdat de orderboekjes niet meer zo gevuld zijn als enkele jaren geleden.

bisbeurs_2023_joachimderous_059
Easyfairs

Negen dagen lang kon het publiek inspiratie opdoen voor bouw- of renovatieplannen. Er namen meer dan 300 standhouders aan deel, 25 procent meer dan vorig jaar. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat er opnieuw ruimte is om nieuwe klanten aan te trekken. Daarnaast lijkt het vertrouwen in de impact van een beurs opnieuw terug te zijn, nadat bedrijven na een moeilijke coronaperiode eerst de kat uit de boom keken.

Het merendeel van de bezoekers kwam uit Oost-Vlaanderen (52%). Daarna komt West-Vlaanderen, gevolgd door Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.

De meest bezoekers zijn tussen de 26 en 40 jaar oud (29%) en 51-plussers (41%). Mensen die concrete (ver)bouwplannen hebben of die inspiratie zoeken voor een project in de nabije toekomst. 

Volgend jaar komt Bis terug van 5 tot 13 oktober in Flanders Expo in Gent.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten