Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Bouwunie organiseert roadshow ‘Energetisch renoveren’

Aannemers spelen een grote rol in het adviseren van hun klanten op het vlak van renovatie. Om nog vakkundiger te kunnen bijstaan, organiseert Bouwunie de gratis Roadshop 'Energetisch renoveren' op 19, 20 of 26 maart in Mechelen, Herentals of Waregem.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-07T140712.489
Adobe Stock

Driekwart van de consumenten is meer dan vroeger geïnteresseerd in het EPC-label van de woning en hoe ze dat kunnen verbeteren. Zeven op de tien consumenten renoveert bovendien beter dan het wettelijk minimum. Bouwondernemers zijn de geknipte partners om op de vragen en bezorgdheden van particulieren een antwoord te geven. De roadshow van Bouwunie kan hen daarin ondersteunen. 

Op de aganda staat: leren bepalen of renovatie nog zinvol is, hoe de planning van de werken moet opgemaakt worden en hoe je best kan samenwerken met bouwpartners. Ook krijgen ze inzicht in duurzame isolatiematerialen en energietechnieken. 

Na een hapje en een drankje ligt de focus op het voorkomen van schadegevallen aan de hand van reële cases. Verwacht je tenslotte ook aan technische uitvoeringsdetails voor dakisolatie, buitengevel (ETICS) en vloer en de voorwaarden voor een vlekkeloze plaatsing van isolatie, luchtdichting en ventilatie.

De roadshow houdt halt op:

  • 19 maart in Technopolis, Mechelen
  • 20 maart in Frame 21, Herentals
  • 26 maart bij Renson, Waregem

Telkens van 19 tot 22 uur.

Info en inschrijving.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten