Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Carrefour International du Bois ziet tekenen van herstel

De Carrefour International du Bois verzamelt professionals uit de houtindustrie op 28, 29 en 30 mei in Nantes. De toonaangevende beurs wil de uitdagingen van de sector in de kijker zetten maar ziet vooral ook tekenen van herstel.

BKBC - 2024-04-22T110743.487
Adobe Stock

Al meer dan 30 jaar brengt de Carrefour International du alle internationale spelers in de houtsector samen. In 2022 vestigde de beurs een nieuw record: 607 exposanten en 14.000 bezoekers, waarvan 10% meer uit het buitenland. De editie van dit jaar is verspreid over vier tentoonstellingshallen:

  • Parketvloer in hal 1Panelen in hal 2 
  • Bouw & diensten in het Grand Palais en de Mezzanine
  • Zagerij, bosbouw en houthandel in hal XXL

Het opdelen van de standhouders volgens activiteit moet het voor de bezoekers   gemakkelijker zal maken om hun weg te vinden.

Naast het tonen van nieuwigheden, focust de beurs in conferenties en infosessies op de situatie van de markt. De bedrijven moeten post-corona omgaan met een nieuwe bedrijfsklimaat. De bouwsector heeft het al een paar maanden moeilijk, waardoor de activiteit in bepaalde sectoren is afgenomen.

Volgens de voorspellingen van de FFB zal het aantal opgestarte woningen volgend jaar met 16% dalen, terwijl de afgegeven bouwvergunningen met 12% zouden afnemen. Professionals zien echter bemoedigende tekenen van herstel. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten