Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Couwberghs wordt FM Bouwmachines

NV Algemene Ondernemingen Couwberghs is al sinds 1962 actief in de wereld van de grondwerken, meer bepaald in de verhuur, verkoop en herstelling van grondverzet- en bouwmachines en als aannemer van grond-, wegen- en waterwerken.

FM 1

De onderneming kent een groeiend succes, met name met de huismerken Hidromek, Yanmar, MultiOne, Steelwrist en Furukawa.
Het gamma van Hidromek bestaat onder andere uit graafmachines die meer dan 12 ton wegen en wielladers. Dat van Yanmar bevat dan weer graafmachines tot 12 ton, wielladers en dumpers. MultiOne is gespecialiseerd in compacte wielladers, Steelwrist in tiltrotators en Furukawa, tot slot, in aanbouwdelen zoals breekhamers.

Wat brengt de toekomst?

Met haar jarenlange ervaring in het achterhoofd en met het oog op de toekomst heeft de directie een belangrijke beslissing genomen.
Vanaf 1 juli van dit jaar draagt de afdeling ‘Verhuur, verkoop en herstelling’ van grondverzet- en bouwmachines de naam ‘FM bouwmachines’. Hiermee wil de onderneming haar groeikoers voortzetten en het cliënteel nog beter van dienst zijn.
Natuurlijk is er ook het verhaal rond de aannemingen in de grond-, wegen- en waterwerken. Dit zal verder gezet worden onder de naam Couwberghs NV. Zo kunnen beiden hun groei doorzetten, gefocust op hun eigen activiteiten.

Nieuwe Hal

Wanneer een dergelijke groeikoers voorzien is, horen daar ook reële plannen bij. En daar is FM bouwmachines zich van bewust. Zo zal de onderneming, naast uitbreidingen van haar bestaande infrastructuur, een hal bijbouwen in Diest, naast het zusterbedrijf Kempens Heftruckbedrijf. Deze nieuwe hal zal onder andere dienen als hydraulisch center, voor herstellingen van grondverzet- en bouwmachines en voor de fabricage van speciale voorzetten voor heftrucks. De hal zal een investering van 2,5 miljoen € met zich brengen en zal ongeveer 20 nieuwe jobs creëren.

www.fmbouwmachines.be

Publireportage

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten