Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

De energiesector in transitie

Eén van de meest brandende en polariserende discussies vandaag is de noodzakelijke transitie van onze energiesector. De impact van deze transitie zal immers zwaar wegen op de concurrentiële slagkracht van onze industriële ondernemingen in Vlaanderen en op het  investeringsbeleid in hernieuwbare energie van binnen- en buitenlandse ondernemingen.

transitie

Hebben we een betaalbare, duurzame en maatschappelijk verantwoorde oplossing die de tewerkstelling, de levensstandaard en dus de welvaart van de komende generaties in stand kan houden?

De uitdagingen op technologisch gebied zijn gigantisch en vele alternatieven voor  hernieuwbare energie komen nog nauwelijks aan bod in de media. Daarom zal een panel van internationaal gerenommeerde sprekers dit onderwerp toelichten tijdens een colloquium van Pro Flandria i.s.m. Vives (KU Leuven) en Voka op 19 april om 19 uur in de Promotiezaal van de KU Leuven, Naamsestraat 22 in Leuven.

Deze sprekers zijn Juha Ven (master Ingenieurswetenschappen en ceo HuiYin Ltd. in China), Jeroen Büscher (dr. Fysica en productmanager Elektrische Opslag verbonden aan het onderzoekscentrum EnergyVille in Waterschei) en prof. dr. Eric van Walle (hoogleraar Kernfysica en directeur-generaal van het SCK in Mol). Guido Camps, gewezen directeur van de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas), fungeert als moderator. Voka-voorzitter Paul Kumpen sluit het colloquium af, dat wordt gevolgd door een receptie met uitgebreide gelegenheid tot netwerking.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven door storting van 50,00 € op het rekeningnummer BE85 9730 7806 2806 van Pro Flandria met de vermelding “Energie”.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten