Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Duco: innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Polyclose 2022

Afrekenen met een oververhit binnenklimaat? Gerust ademhalen in goed geventileerde ruimtes? Van het nieuwste elektronisch gestuurde ventilatierooster, over CO2-gestuurde ventilatie én doekzonwering in één, tot structurele zonwering met ledverlichting: op de stand van DUCO zullen alle pasklare antwoorden terug te vinden zijn om jouw binnenklimaat te optimaliseren en oververhitting tegen te gaan.

TopVent-A@W-v2-(1)

Nieuwste generatie ventilatieroosters

We trekken richting Polyclose met een nieuwe generatie ventilatieroosters en zonweringinnovaties. Te beginnen met het compact en esthetisch toevoerrooster TopVent. Het rooster heeft een akoestische demping tot maar liefs 40 dB in open stand! Het rooster scoort bovendien uitstekend op het vlak van wind- en waterdichtheid, zo horen we van Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij DUCO.

Doekzonwering met of uitvalarm

“Ook voor wat betreft buitenzonwering heeft DUCO heel wat in petto”, gaat Dejonghe verder. “Zo beantwoordt DUCO’s doekzonwering niet alleen aan de thermische, maar ook aan alle esthetische verwachtingen.” Voor de gevels met grote glaspartijen in ons straatbeeld biedt de DucoScreen Front 150 soelaas in zijn stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter. “Zeker als je weet dat een degelijk zonweringsysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur binnenshuis tot 12 %.”

De DucoScreen Front 150, met of zonder uitvalarm (CAP), kan door de smalle zijgeleiders volledig onzichtbaar weggewerkt worden.

Nieuw in het gamma verwelkommen we DucoScreen Front 95, speciaal ontworpen voor onzichtbare plaatsing in de spouw

Zonwering in combinatie met natuurlijke ventilatie

Voor wie een 2-in-1 oplossing verkiest, namelijk zonwering in combinatie met natuurlijke ventilatie, kan kiezen voor de manueel bedienbare DucoTwin 120 en de elektronisch aanstuurbare
TronicTwin. Deze ventilatieroosters met screen ondergingen een esthetische update en zijn bovendien akoestisch geoptimaliseerd met hoogwaardig dempingsmateriaal.”

Architecturale zonwering

“Ook wie een architecturale oplossing zoekt, is bij onze stand aan het juiste adres”, verkondigt de marketingmanager. “Zo zal de buitenzonwering met ledverlichting DucoSun Cubic Design ongetwijfeld de eyecatcher vormen.” In het aluminium profiel met uniek gevormde lamellen zijn ledstrips geïntegreerd, die zorgen voor een ware designlook.

Daarenboven zal het publiek een compleet gamma van schuif- en vouwpanelen kunnen bewonderen.

Intensief ventileren tegen oververhitting

Dejonghe: “We kunnen er niet onderuit. Door de actuele bouwprocessen met doorgedreven isolatie bij woning- en utiliteitsbouw is oververhitting een steeds groter wordend probleem. Hierdoor is het niet langer de vraag hoe je een woning moet verwarmen, maar wel hoe je oververhitting voorkomt en je woning dus koel houdt.”
Naast DUCO’s natuurlijke toevoer, ventilatie, textielzonwering en architecturale zonwering vormt ook intensieve ventilatie hierop een klaar en duidelijk antwoord. Meer bepaald de DucoGrille NightVent zorgt voor intensieve en energiezuinige (nacht)ventilatie.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten