Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

eSafe lanceert reeks design-pakketbrievenbussen

Batibouw 2017 Online winkelen wint steeds meer terrein. Geen wonder, want vanuit je luie zetel heb je toegang tot een haast eindeloos online winkelaanbod. Prijzen vergelijken was bovendien nog nooit zo gemakkelijk en op de koop toe wordt alles thuis geleverd.

esafe1

Toch loopt vooral dat laatste in de praktijk niet altijd van een leien dakje: wat als er niemand thuis is wanneer een pakje geleverd wordt dat niet in de klassieke brievenbus past? Wat win je erbij als je een pakje - vaak tijdens de kantooruren -  toch nog moet ophalen op het postkantoor, in een afhaalpunt of locker in de buurt? Wie is er gebaat bij natgeregende of beschadigde pakjes op de deurmat? Of wat met pakjes die gewoon spoorloos blijken na aflevering?

Een eSafe-pakketbrievenbus is in dat opzicht eigenlijk niet meer dan het logische sluitstuk bij online winkelen. Voor wie z’n pakjes gegarandeerd en zonder zorgen thuis geleverd wil krijgen, is het alvast de investering waard. Voortaan ontvang je jouw pakjes de klok rond thuis zonder die te moeten opwachten, zonder nodeloze extra bezoekjes aan postkantoor, locker of afhaalpunt en zonder discussies met buren, koerierdiensten of afzender over de aflevering.

De eSafe-pakketbrievenbussen werden bovendien ontwikkeld met oog voor design, getuige het strakke ontwerp en de weggewerkte sloten. Ze werden getest door bpost en zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. De duurzame en roestvrije aluminium brievenbussen zijn afgewerkt met een kwalitatieve poederlak. 

Om niets aan het toeval over te laten, werden de eSafe pakketbrievenbussen in juli 2016 aan een eerste test onderworpen door bpost. 30 postbodes leverden een pakje in elk van de opgestelde prototypes en gaven daarbij hun feedback. Op basis van die evaluaties werden de modellen doorontwikkeld.

En daar stopt de samenwerking met bpost niet. Momenteel rolt eSafe een testproject uit in de regio Waregem, waarbij een twintigtal pakketbussen bij actieve online-shoppers geplaatst worden. Zowel de ervaringen van die gebruikers als van de postbodes zal van dichtbij gevolgd worden.

Het aanbod

Fenix is de pakketbrievenbus voor wie het strakke design van de woning verder wil doortrekken tot op de stoep. De Fenix Top is verkrijgbaar in twee afmetingen (Small en Medium) en is uitgerust met een valklepsysteem. Met de brievenbusklep bovenaan is die discreet ingewerkt en wordt tegelijk het volume van de pakketbrievenbus optimaal benut. De Small-versie kan pakjes tot 38 bij 30 bij 10 cm (l x b x h) aan. In de Medium-uitvoering kan je pakjes tot 38 bij 30 bij 15 cm (of een gemiddeld Zalando-schoendoosformaat) ontvangen.

Het cijferslot op de Fenix Front laat toe om pakjes tot 63 bij 33,5 bij 21,5 cm dezelfde weg terug te sturen. Zo kunnen handelaars ook na de openingsuren gemakkelijk pakjes uitwisselen en de poetsvrouw moet de sleutel niet langer onder de mat zoeken, maar wel veilig opgeborgen in de pakketbus.

De Topak is het instapmodel onder de eSafe-pakketbrievenbussen en werd speciaal ontworpen voor online-shoppers die vaak grote pakketjes bestellen. De eSafe Topak is verkrijgbaar met mechanisch slot of cijferslot voor pakjes tot 45 bij 36 bij 21 cm. Die laatste versie laat opnieuw toe om pakjes terug te sturen, goederen uit te wisselen of de sleutel veilig op te bergen voor poetsvrouw of huurders.

Stel dat je eerder al investeerde in een brievenbus, maar je wil voortaan toch met de regelmaat van de klok thuis pakjes ontvangen? Dan is de eSafe Shopperbox de ideale oplossing. Deze variante op de Topak is beschikbaar zonder een brievenbusdeel en valt daardoor niet onder de geldende postwetgeving die bepaalt waar een brievenbus moet hangen, hoe hoog en hoe toegankelijk die moet zijn.

Het specifieke ontwerp van de Shopperbox is afgestemd op de behoeften van online shoppers: hij kan pakjes aan tot 45 bij 36 bij 21 cm (gebaseerd op de courantste afmetingen van online bestelde pakketjes en net zo groot als een Zalando-laarzendoos), is gemakkelijk op te hangen en is verkrijgbaar met cijferslot om ook pakjes te laten ophalen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten