Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Expo toont de antwoorden op belangrijke ontwerpuitdagingen in Leuven

Tot 4 november stelt Stad en Architectuur vzw alle genomineerden van de Architectuurprijs Leuven voor, in een gratis tentoonstelling in de Bib Leuven Tweebronnen. Bij de expo hoort ook de publicatie ‘Stad maken vanuit samenhang’.

Ontwerp zonder titel (17)

Om de vier jaar bekroont Leuven de beste architectuur op Leuvens grondgebied met de 'Architectuurprijs Leuven'. Uit een shortlist van 22 genomineerde projecten werden vijf finalisten gekozen. Op 11 oktober maakt de stad de winnaars van de vak- en de publieksjury bekend tijdens een einddebat in STUK. 

Alle genomineerde projecten v bieden een inspirerend antwoord op belangrijke ontwerpuitdagingen die de afgelopen vier jaar op tafel lagen. Met de prijs zoekt de stad de balans tussen de architectuurkwaliteit van het project, het herbestemmen van de bestaande stad en het wonen in een betaalbare, compacte en klimaatbestendige stad.

In de tentoonstelling ‘Architectuurprijs Leuven 2023’ kan je alle genomineerde projecten ontdekken via beelden, plannen, maquettes en bondige teksten. Je kan ook luisteren naar het verhaal van de architecten van de vijf finalisten in een interview op beeld. De tentoonstelling in de exporuimte van de Bib Leuven Tweebronnen (Rijschoolstraat 4, Leuven) is gratis.

Bij de tentoonstelling hoort een 120 bladzijden tellende publicatie ‘Stad maken vanuit samenhang’. Het gratis boek focust op de genomineerde projecten en omkadert de projecten in een aantal reflecties over hun stedelijke relevantie. 

www.stadenarchitectuur.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten