Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Façabrick: oplossing voor gevelrenovatie in twee stappen

Batibouw 2017 Met Façabrick ontwikkelde Wienerberger een totaaloplossing voor zowel het renoveren als isoleren van gevels. De doordachte combinatie van een isolatieplaat met een wapeningsnet en mortellaag en afgewerkt met steenstrippen, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat. En zorgt vooral voor een mooie en efficiënt isolerende gevel

facabrik

Tegen de achtergrond van de klimaatopwarming wil Vlaanderen elke bestaande woning energiezuinig maken. De goedkoopste energie is diegene die niet wordt verbruikt. Omdat bij een niet-geïsoleerde woning 26% van de energie verloren gaat via de gevel, verdient het na-isoleren van de buitengevel aanbeveling.

Aan de buitenkant

Een gevel na-isoleren aan de buitenkant levert de grootste voordelen op. Bovendien moeten bewoners hun woning niet verlaten tijdens de werkzaamheden. Koudebruggen of bouwknopen worden tot een minimum herleid en de muren behouden een constante en aangename temperatuur.

2-in-1

Met Façabrick krijgt de gevel tegelijk een efficiënte energiekuur en een esthetische facelift. De plaatsing verloopt eenvoudig. Het isolatiepaneel wordt verlijmd en daarna mechanisch bevestigd. Na het dichten van de naden kunnen de steenstrippen meteen aangebracht worden.

Het isolatiepaneel uit geëxpandeerd polystyreenschuim heeft reeds een mortellaag met een ingewerkt wapeningsnet. Dit verzekert een betere hechting van de steenstrippen en een snelle verwerking. Voorts biedt Façabrick ook nog een uitstekende waterdichtheid.

Nagenoeg alle gevelstenen van Terca en Desimpel (zowel handvorm als strengpers) zijn verkrijgbaar als steenstrippen, met behoud van hun voordelen: stootvast, duurzaam en esthetisch. Desgewenst kan men verschillende patronen en een levendige structuur aanbrengen. Wie een strakke vormgeving verkiest, kiest voor de gelijmde look. Het resultaat valt hoe dan ook nauwelijks of niet te onderscheiden van een klassieke gevel met ‘volledige’ bakstenen.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten