Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Gallery Days onthulde bouw- en woonnieuwigheden

Op de vierde editie van de Gallery Days presenteerden acht merken hun nieuwste innovaties in de bouw- en woonsector. Bezoekers konden tijdens een interactieve tentoonstelling kennismaken met nieuwe producten en diensten. We geven een overzicht.

BKBC - 2024-10-02T120145.701
Schüco

Badkamer wordt persoonlijke ruimte

Badkamer- en keukenontwerper Axor stelde demogelijkheden voor om het design van een badkamer verregaand te personaliseren met AXOR MyEdition en AXOR ShowerSelect ID productgamma's, en de personalisatiemogelijkheden met AXOR Signature. 

Ook bij renovatie is een warmtepomp een verstandige keuze

Een warmtepomp blijft een verstandige keuze als alternatief voor een verouderd verwarmingssysteem. Daikin ziet ook de langetermijnvoordelen bij renovaties.

Een stijlvol en duurzaam raam uit kunststof

Deceuninck prees zijn Elegant ThermoFibra raamprofielen niet alleen aan als stijlvol maar ook omwille van de thermische en akoestische claims.   

Seventies-handvat herleeft

Keukenproducent Mobalpa vierde zijn 75-jarig bestaan door de Mercure-greep te herintroduceren, een icoon uit de jaren '70, met een gemoderniseerd ontwerp.

Nieuwe onlinetool voor de bouwsector

Schüco lanceerde een onlinetool die architecten, aannemers, investeerders en consumenten gepersonaliseerde inspiratie en oplossingen moet bieden voor hun projecten.

Nieuw gevelafwerkingsconcept

Het heet StoSignature en volgens producent Sto, biedt het modulaire systeem architecten en bouwheren de mogelijkheid om volledig op maat gemaakte gevels te ontwerpen in.

Natuurlijk licht doorheen platte daken

De nieuwe ramen voor platte daken van VELUX zijn verkrijgbaar in gebogen of vlak glas. Ze kunnen mooie energieprestaties voorleggen en kunnen uitgerust worden met slimme technologie.

Zonnepanelen vervangen dakpannen

Wienerberger introduceerde de Wevolt X-Roof en X-Tile systemen. De zonnesystemen liggen  niet bovenop de dakbedekking maar vervangen ze. 

BKBC - 2024-10-02T120222.898
Daikin
BKBC - 2024-10-02T120818.101
Mobalpa
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten