Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Garagepoort met ongeziene warmte-isolatie

Batibouw 2017 Wie bouwt of renoveert krijgt het overal te horen: een goede isolatie van de woning is belangrijk. Niet alleen bespaart het energie, het is ook nog eens goed voor de portefeuille en het milieu. Hörmann breidt zijn gamma uit met de LPU 67 Thermo, een garagesectionaalpoort met uitstekende isolatiewaarden.

hormann

Het bedrijf is zich bewust van de belangrijke rol van een garagepoort bij de warmte-isolatie van een woning. Vaak bevindt de garage zich vlak naast de woonruimte en in sommige gevallen is deze zelfs uitgerust als woon- of hobbykamer. De LPU 67 Thermo heeft een paneel van 67 mm dik en is de grote zus van de LPU 42.

De dubbelwandige stalen thermisch uitgeruste LPU-poort biedt de best mogelijke isolatie. De U-waarde van 0,91 W/(m2·K) is volledig nieuw bij garagesectionaalpoorten in de woningbouw. Vergeleken met de LPU (met een 42 mm dikte) isoleert de LPU 67 Thermo ongeveer 50% beter. De panelen zijn thermisch onderbroken, waardoor koudebruggen onmogelijk zijn.

Deze sectionaalpoort kan een afmeting hebben van maximum 5 m breedte en 3 m hoogte en is verkrijgbaar in twee soorten oppervlakken. De gladde Silkgrain-afwerking oogt luxueus en is ideaal voor moderne architectuur. Dit oppervlak is verkrijgbaar in 15 voorkeurskleuren of een RAL-kleur naar keuze. Wanneer de klant het oppervlak wil met een Decograin-afwerking, kiest hij voor één van de vijf opvallende houtkarakters of een antracietkleurige metaalimitatie. De LPU 67 Thermo is beschikbaar in een M- of L-profilering voor de beide oppervlakken.

Wanneer de garagepoort dicht is, klikt de mechanische optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. Zo is de poort stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd, ook als de elektriciteit wegvalt. Dankzij de onderloopbeveiliging, de vingerklembeveiliging aan de binnen-en buitenzijde van de panelen en de ingrijpbeveiliging aan de zijkanten van de garagepoort is de kans op verwondingen uiterst miniem.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten