Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Geslaagde editie van Concrete Day in Leuven

De jongste editie van de Concrete Day, de hoogmis voor de Belgische betonsector, lokte dit jaar liefst 460 belangstellenden naar de Brabanthal in Leuven. Een mooie opkomst voor de Belgische BetonGroepering (BBG) in deze nog steeds uitdagende omstandigheden.

Concrete Day 2
Bij de standhouders was het de hele namiddag gezellig druk en ook bij heel wat workshops waren de meeste stoelen bezet nog vóór ze startten.
 
Dit jaar was er geen Infobeton Student Contest waarbij teststukken gebroken werden met een driepuntsbuigproef op een testbank. Wel waren er de Studieprijzen van de BBG, die andere klassieker op de Concrete Day. Die ging dit jaar naar Eline Vandecruys van de KU Leuven (faculteit Ingenieurwetenschappen) voor haar eindwerk Analysis of the cyclic behaviour of steel fibre reinforced concrete en naar Iselle De Beuckeleer en Ruben Van Dessel van de KU Leuven (campus De Nayer Sint-Katelijne-Waver) voor hun eindwerk over ‘Dwarskrachtcapaciteit van voorgespannen holle vloerelementen - invloed van massieve kanalen op de dwarskracht-drukbreukcapaciteit’.
 
Juryvoorzitter Lucie Vandewalle mocht voorts nog drie eervolle vermeldingen uitreiken. Die waren voor Sammy De Visscher van de UC Louvain (Harmonisation des approches force et déplacement selon la seconde génération de l'Eurocode 8; application aux ossatures en béton armé), voor Lotte Broodcoorens van de UGent - Faculty of Engineering and architecture (Carbonation of fine recycled concrete aggregates) en voor Stef Helderweirt van de UGent - Faculty of Engineering and architecture (Compressive membrane action in concrete hollow core slabs: development of an analytical model, validation and probabilistic analysis).
 
De volgende editie van de Concrete Day wordt georganiseerd op 13 oktober 2022 in de Brabanthal in Leuven.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten