Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Gratis inspiratie over ‘architecturale vormgeving en natuur’

Op de Communicatiecampus in Gent gaat Schoolbouwformule op 14 mei dieper in op de duurzaamheidsmeter GRO en 'Biophilic Architecture'; het stimuleren van het leervermogen door de natuurlijke leefomgeving te betrekken in het gebouw en bij het ontwerp.

BKBC - 2024-04-29T054842.594
Adobe Stock

Jona Van Steenkiste (Bureau Bouwtechniek) geeft een introductie in het gebruik van de gratis duurzaamheidsmeter GRO.

Joost Declercq (Archipelago) bekijkt hoe duurzaamheid en gebruikerswelzijn in het ontwerp van schoolgebouwen vertaald kunnen worden. 

Dimitri Duysburgh (architectengroep 3) rondt momenteel het aanbestedingsdossier voor de innovatieve basisschool in Brugge af. Hij gaat dieper in op de manier waarop Groep3 dit proactief en laagdrempelig aanpakt.

Daan Bruggink (ORGA architect) bekijkt hoe basisschool De Verwondering, een van de eerste voorbeelden van een nieuwe generatie biofilische schoolgebouwen, de stimulans van natuurlijke principes op het leervermogen erkent en benut.  

Om af te ronden maken Kim De Leener (AGION), (GO!) en Els Vanden Berghe (PIXXI) de aanwezigen wegwijs in de subsidiëring, ondersteunings- en financieringsmogelijkheden om een schoolbouwproject van de grond te krijgen.

Meer info en inschrijven.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten