Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

In vier lesdagen doorheen de do’s en don’ts van duurzame bouwmaterialen

In de transitie naar een bouwsector met een positieve impact op planeet en samenleving vormt de keuze van bouwmethodes en -materialen een cruciaal aandachtspunt. Na de opleidingenreeks ‘Materiaalkeuze voor bouwen met een positieve impact’ van PIXII laat je je niets meer wijsmaken.

BKBC - 2024-06-26T145517.028
Adobe Stock

Met deze opleidingenreeks in vier lesdagen wil PIXII duidelijkheid scheppen in de veelheid aan definities en begrippen over diverse bouwmaterialen. De intensieve lessenreeks gidst je doorheen de do’s en don’ts van duurzame bouwmaterialen en -methodes. Je ontdekt welke alternatieven er op de markt zijn en hoe je die toepast binnen je projecten. Elke lesdag wordt de theorie met praktijk gecombineerd, telkens op een andere inspirerende locatie.

Dag 1: Impact van bouwmethodes en -materialen - Tijdens deze eerste dag krijg je een overzicht van de impact die bouwmaterialen hebben op gezondheid, lokale economie, milieu en natuur.

Dag 2: Bouwen met hergebruik van ruimtes en materialen - Een belangrijke strategie om de negatieve impact van de bouwsector te verlagen.

Dag 3: Biobased en natuurlijk bouwen - Biobased bouwmaterialen hebben vanuit milieutechnisch en economisch perspectief een groot potentieel.

Dag 4: Praktische workshop bouwen met aarde, kalk en kalkhennep.

Meer info en inschrijven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten