Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

InterSolution bracht solarsector opnieuw samen

InterSolution, de vakbeurs voor de sector van de zonne-energie, kon meer dan 2.500 professionals naar Flanders Expo in Gent lokken. Daarvan kwam zowat 15% uit Nederland. De oplopende energiekosten en de elektrisch mobiliteit zijn de belangrijkste drijfveren in deze markt.

intersolution 1
De tiende editie van InterSolution beloofde in alle opzichten een bijzondere editie te worden en werd dat ook, mede door de buitengewone corona-omstandigheden. Dat de vakbeurs in deze onzekere periode op zoveel belangstelling kon rekenen, bewijst volgens organisator Delphine Martens dat de markt zich sterk blijft ontwikkelen.
 
Het deed vele bezoekers en exposanten zichtbaar deugd om elkaar weer – in alle veiligheid – te kunnen ontmoeten, innovaties te ontdekken en te presenteren, en om vruchtbare partnerships voor het nieuwe jaar te ontwikkelen. InterSolution biedt vandaag een compleet aanbod van solargerelateerde toepassingen en is het voor veel exposanten een belangrijke toegangspoort tot de Belgische markt of zelfs de Benelux geworden.
 
“InterSolution groeit mee met de markt. Terwijl in de beginjaren het aanbod beperkt bleef tot zonnepanelen, maken opslagsystemen en batterijen vandaag de dag een belangrijk deel uit van de beurs. De solarindustrie zal in de toekomst alleen maar blijven groeien, met steeds meer nieuwe toepassingen en integraties, en dus zal er de komende jaren voor de vakbeurs een belangrijke rol weggelegd blijven”, aldus oprichtster van de beurs Delphine Martens.
 
Beursaanbod
 
“Door de hoge energieprijzen en de alsmaar grotere klimaatuitdagingen, is het maatschappelijke besef gekomen dat zonne-energie een belangrijke bijdrage levert aan een meer duurzame wereld. Dit jaar was er op de beurs dan ook veel aandacht voor energieopslagsystemen om het elektriciteitsnet te ontlasten en om minder afhankelijk te worden van het net, en voor omvormers als de spil in het energiemanagement van woningen en andere gebouwen. Daarnaast waren er heel wat innovaties, o.a. inzake onderhoud, monitoring en montagesystemen - van indak tot opdak, van grondgebonden tot drijvend en van statisch tot zonvolgend. Behalve zonnestroom krijgt ook zonnewarmte een alsmaar grotere rol in verduurzaming. Andere leidende thema’s waren digitalisering en automatisering, van sales tot montage, en laadoplossingen voor elektrische voertuigen.”
 
De volgende editie van InterSolution wordt georganiseerd op woensdag 25 en donderdag 26 januari 2023 in Flanders Expo Gent. Meer informatie vind je op http://www.intersolution.be.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten