Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Lezing landschapsarchitect Dirk Sijmons bij Stad en Architectuur

Als het over klimaat en de relatie tussen mens en stadsnatuur gaat, kunnen we niet om Dirk Sijmons heen. Op donderdag 29 februari heeft Stad en Architectuur de Nederlandse landschapsarchitect te gast in STUK te Leuven, gecureerd door Studio Paola Vigano 'Co-existence: Designing space for new ways of living together'.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-23T143112.845
Stad en Architectuur

Met de term ‘Urban-by-Nature’ vestigt Sijmons de aandacht op een nieuwe manier van plannen, besturen, ontwerpen en nieuwe manieren van kijken naar verantwoordelijkheid. Als uitgangspunt neemt hij niet de mens maar de landschapsvormende krachten en processen, zoals bodemvorming, hydrologie, natuurlijke dynamiek. Het landschap wordt zo opgevat als een systeem van lagen die op elkaar inwerken. De kwaliteit van het ontwerp komt voort uit de logica van deze gelaagdheid en hoe de mens dan het meest zinvol ingrijpt in zijn natuurlijke omgeving.

Sijmons was professor aan de TU Delft, curator van IABR 2014 en ontving diverse prestigieuze  internationale en Nederlandse prijzen.  

Info en tickets


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten