Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Matexpo en InfraTech lanceren nieuwe vakbeurs: Techni-Mat

InfraTech en Matexpo slaan de handen ineen en lanceren in 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat. Deze nieuwe tweejaarlijkse vakbeurs over technieken en materialen voor infra en ruwbouw in Kortrijk Xpo mikt voor de eerste editie bescheiden op 100 exposanten en 3.000 bezoekers. Materieel zal er niet te zien zijn.

Matexpo en

Techni-Mat is een nieuw concept voor alle spelers in infra en ruwbouw. De beurs richt zich specifiek op aannemers uit de algemene bouw en wegenbouw, technisch directeurs, aankopers, calculatoren, werf- en projectleiders, algemene directie, overheden en private opdrachtgevers. Zonder iemand te willen uitsluiten, wordt gemikt op bouwbedrijven vanaf klasse 3. De standhouders zijn fabrikanten en exclusieve verdelers van bouwmaterialen voor infra en ruwbouw, gespecialiseerde onderaannemers, studiebureaus en sectororganisaties. Er zal in principe weinig tot geen overlapping zijn met de standhouders van Matexpo.

Voor een kosten-efficiënte deelname en optimaal contact met de bezoeker wordt gewerkt met een all-in concept: uniforme standenbouw met een mooie uitstraling, meubilair en catering voor iedereen. De partners en sectororganisaties zorgen voor een aanvullend programma met korte uiteenzettingen. In navolging van de succesvolle aanpak op de Demo Days van Matexpo wordt op Techni-Mat geen alcohol geschonken tot 18 u., zodat alle bezoekers met een fris hoofd naar de uiteenzettingen kunnen luisteren. Van 18 tot 21 u. kan het wel.

InfraTech is een toonaangevend kennisplatform voor de hele Nederlandse infrasector. InfraTech trekt elke twee jaar meer dan 20.000 infraprofessionals naar Rotterdam Ahoy. Matexpo is de grootste bouwmaterieelbeurs in de Benelux waar meer dan 1.500 merken van over de hele wereld hun laatste modellen laten zien. Matexpo ontvangt tweejaarlijks meer dan 40.000 bouwprofessionals. InfraTech en Matexpo beginnen als marktleiders niet voor niets aan dit gezamenlijk avontuur.

“Matexpo was al een tijdje op zoek naar diversificatie van de portefeuille beurzen en events. Met de know-how en het team dat we vandaag in huis hebben, is het duidelijk dat de ambitie verder strekt dan de organisatie van de beurs Matexpo alleen. Daarom zochten we naar de ontwikkeling van nieuwe eigen initiatieven, al dan niet gelieerd aan de bouwsector. Maar ook een joint venture was een optie. En zo kruisten de paden van InfraTech en Matexpo elkaar. Zowel het directiecomité als de raad van bestuur van Matexpo waren meteen enthousiast”, zegt Gregory Olszewski, managing director van Matexpo. Hij geeft aan dat er na de Demo Days en We Are Real Estate nog initiatieven kunnen volgen voor de ploeg achter Matexpo.

“Met InfraTech bedient Rotterdam Ahoy de volledige Nederlandse infra-, bouw- en installatiesector. Maar net als Matexpo zagen we door de belangstelling vanuit de markt een kans om onze expertise en knowhow ook op andere gebieden in te zetten. Met Techni-Mat zetten we een nieuwe vakbeurs in de Belgische markt die over de landsgrenzen durft te kijken. Met nieuwe en veelbelovende technieken en innovatieve materialen waarmee de sector kan laten zien dat hij klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Ik weet zeker dat deze samenwerking tot iets moois zal leiden”, weet Gert-Jan van den Nieuwenhoff, general manager Rotterdam Ahoy.

Het team van InfraTech in Rotterdam organiseerde jaren geleden enkele edities van InfraTech Belgium in Flanders Expo in Gent. “Dat was toen niet de meest geschikte periode om een Belgische editie van InfraTech van de grond te krijgen. In Duitsland is het wel gelukt, omdat we daar konden starten na de expliciete vraag van de Duitsers om onze vakbeurs naar daar te brengen. Met de ploeg van Matexpo erbij hebben we nu voor Techni-Mat een heel sterke lokale partner uit de bouwsector. Daar zijn we heel trots op en dankbaar voor”, stelt Nieuwenhoff.

De eerste editie van Techni-Mat wordt georganiseerd op 25 en 26 maart 2020 in Kortrijk Xpo. Alle informatie vind je op www.techni-mat.eu.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten