Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Mecal stelt nieuw CNC-gestuurd bewerkingscenter AYDO voor

Mecal is dit jaar opnieuw aanwezig op Polyclose met een beursstand van 150 m² waar het nieuwe bewerkingscenter AYDO zal voorgesteld worden. AYDO is geschikt voor het bewerken van aluminium en pvc-profielen. Het bewerkingscentrum is te herkennen aan de verticale freesmotor en bewegende kolom met drie CNC-gestuurde assen en één pneumatisch bediende as.

Mecal

Het bewerkingscentrum is uitgerust met manueel positioneerbare profielklemmen, ondersteund door een CNC-gestuurde lasermeeteenheid en een automatisch magazijn voor vijf gereedschappen.
De assen schuiven op precisiegeleiders met kogelspindels en geharde tandlatten. De positionering gebeurt door middel van CNC-gestuurde, “high speed” borstelloze motoren met encoder.

De werkstukken worden vastgehouden door vier pneumatische klemmen die over de kantelbalk glijden. Deze laatste heeft een rotatieveld van ongeveer 90° met pneumatische bediening.

De 3D-software biedt een hoge programmeerflexibiliteit met een gebruiksvriendelijke bediening en heeft een intuïtieve grafische interface. Er is een externe CAD LINK-link beschikbaar waarmee de programmeertijd aanzienlijk korter wordt.

Voor meer informatie kan je terecht op www.mecal.com/en/.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten