Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Meer dan 200 exposanten en 12.108 vakbezoekers op Polyclose

Van 17 tot en met 19 januari stond Flanders Expo in Gent in het teken van innovatie de 21ste editie van Polyclose, de Europese netwerk- en vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek.

Ontwerp zonder titel - 2024-01-31T115909.243
Polyclose

Met meer dan 200 exposanten en maar liefst 12.108 vakbezoekers was het opnieuw een bedrijvige bijeenkomst. Drie thema’s stonden centraal op de beursvloer: wooncomfort, circulariteit en klimaatbeheersing.

Isolatie aan gevels speelde een belangrijke rol. Slanke en strakke raamprofielen blijven erg populair en producenten doen er alles aan om die te laten voldoen aan de uitdagingen op het gebied van isolatie, ventilatie en montage. Binnen de deurenindustrie blijft – naast isolatie, tochtwering en design – ook inbraakveiligheid een speerpunt. 

Producenten van gevelelementen maken steeds vaker gebruik van folies. Behalve esthetische en duurzame folies, toonden verschillende exposanten ook zonwerende, geluidswerende en zelfs inbraakwerende folies. Daarnaast zijn ook groengevels steeds meer in trek.

Zonwering is de afgelopen decennia sterk opgekomen binnen de gevelindustrie. Op de beurs viel een divers aanbod zonweringsystemen te ontdekken, die veelal automatisch bestuurd worden met natuurlijke energiebronnen zoals zonne-energie.

De aanwezigheid van hoogwaardige exposanten en professionals uit verschillende landen illustreert de internationalisering van de sector. 

Ontwerp zonder titel - 2024-01-31T115934.327
Polyclose
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten