Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Milieuvriendelijke gel tegen opstijgend vocht

Batibouw 2017 Batisecc C is een doeltreffend product tegen vochtige muren en opstijgend vocht, dat toepasbaar is op een brede waaier van voegwerk en stenen omwille van de hoge concentratie van actieve stoffen.

fortius

De toepassing ervan is met een minimum aan hinder en snel te realiseren: er is nauwelijks breekwerk nodig, de gels zijn geurloos en niet vlekvormend. Het product wordt in België verdeeld door Fortius-B.K.International.

Het gebruik van Batisecc C houdt absoluut geen risico’s in voor de veiligheid en gezondheid van de mens dankzij zijn lage toxiciteit en watergedragenheid. De gel is eveneens milieuvriendelijk aangezien ze geen solventen of paraffine bevatten. Ook is aandacht besteed aan het verpakkingsmateriaal: dat wordt tot een minimum beperkt en is bovendien 100% recycleerbaar.

Batisecc C is een oplosmiddelvrije créme die wordt gebruikt als horizontale afdichting tegen opstijgend vocht in muren. Het is een injectiesysteem op basis van silanen en siloxanen, dat een niet poriënvullende sperlaag in de wand aanlegt. Het bevat meer dan 80% actieve stoffen die actief blijven in vochtgehaltes tot 95 %.

Voordelen:

  • Gemakkelijk toe te passen in boorgaten met diameter 12 mm of een afstand van 12 cm in de voegen.(afstand van 7 cm voor zandsteen en cellenbeton);
  • Kleurloos;
  • Driemaal sneller toe te passen dan vloeibare systemen;
  • Bevat geen vluchtige stoffen, ongevaarlijk en niet ontvlambaar;
  • Zeer goed penetrerend vermogen;
  • WTA-certificaat tot 95 % vochtigheidgraad;
  • Alkali stabiel;
  • Hoog verspreidingsvermogen in de muur (tot 12.5 cm aan iedere kant van het boorgat);
  • Ook bij zeer hoog vochtgehalte bruikbaar (tot 95 %);
  • De verbruikshoeveelheden zijn eenvoudig te berekenen.

Batisecc C wordt drukloos aangebracht in een reeks boorgaten, bij voorkeur in de voegen en het verspreidt zich in het voegwerk en de poreuze steen/metselwerk. Vóór de toepassing moet eerst een grondige ondergrondvoorbereiding plaatsvinden. Oud pleisterwerk dient tenminste 75 cm meer verwijderd te worden dan de zichtbare vochtschadegrens. De open voegen moeten worden dichtgezet.

Om de 12 cm wordt een boorgat met diameter 12 mm in de voeg geboord; het boormeel dient volledig uit het boorgat verwijderd te worden. Batisecc C wordt dan via de boorgaten met de spuitlans in het metselwerk aangebracht. Het boorgat dient volledig gevuld te worden tot op 10 mm van de buitenwand. Het boorgat kan dan afgedicht worden met een reparatiemortel.

Zelfs bij een vochtgehalte tot 95 % is toepassing nog mogelijk. Batisecc zal dan beginnen te migreren tot een volume met een cirkel van ongeveer 25 cm diameter rond het boorgat. Na drie tot zes weken zal Batisecc C volledig werken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten