Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Nieuwe trends in de douche en badkamer

Batibouw 2017 De Belgische douchespecialist Aquaconcept uit Melsele (Beveren) presenteert op Batibouw een aantal nieuwe producten die inspelen op de actuele badkamertrends. Momenteel zien we dat de kleur matzwart naar voor wordt geschoven en dit is ook merkbaar in de verschillende nieuwe producten.. Als maatwerkfabrikant biedt Aquaconcept reeds verschillende producten aan in volledig profielloos maatwerk, maar dit jaar breidt het bedrijf vooral uit naar regelbare douchedeuren en wanden en een douchebak met achterwandbekleding.

Aquaconcept
Christoph Hess Fotodesign

Steel Concept is een douchedeur en/of douchewand gemaakt uit zwart staal en 8 mm veiligheidsglas. Ze bestaat uit een matzwart geraamte dat de natte zone moet afscheiden van het droge gedeelte en is verkrijgbaar in één kader of verdeeld in drie of zes glasraamdelen. De Focus is een pivoterende draaideur in 8 mm veiligheidsglas met drie cm regelbaarheid, waardoor standaardmaten vlot beschikbaar zijn. De rubberen dichtingen zijn enkel nog onderaan de deur van toepassing. Zowel in de nis- als in de hoekopstelling sluit de deur verticaal af met magneetprofielen.

De douchedeur Alu Concept kreeg een leuke upgrade. Deze deur is verkrijgbaar in acht verschillende glassoorten. Gestart vanuit het idee dat glasvlakke scharnieren het onderhoud van een douchedeur vergemakkelijken biedt Aquaconcept de nieuwe Easy Flat douchedeur aan in 8 mm veiligheidsglas. De nisdeur bestaat steeds uit een klein vast paneeltje met draaideur. Ze heeft 2 cm regelbaarheid en werd uitgerust met een glasvlakke (flat) scharnier met liftsysteem. Voor het muurprofiel van deze deur werd gekozen voor een gemakkelijk te installeren klikprofiel waardoor ook hier geen bevestigingsvijzen zichtbaar zijn.

Met de Slide Easy is nu een vrijwel profielloze schuifdeur verkrijgbaar in een strakke vierkante matte of verchroomde versie. Beide versies zijn uitgerust met een soft close systeem waardoor de deur zacht open en dicht kan schuiven. De Wall Concept 210 Free is een inloopdouche zonder de standaard muurtraverse. Deze douche wordt vervaardigd in 10 mm veiligheidsglas en krijgt een beperkte traverse die strak op het glas loopt, waardoor het lijkt alsof het glas volledig vrij staat. Deze wand is beschikbaar tot maten van 1.600 mm breed. Een doorloopdouche zonder muurtraverse is vanaf dit jaar eveneens mogelijk indien de wand op een muurtje wordt geplaatst. De Wall Concept 211 Free wordt door middel van een profiel op de horizontale muur bevestigd en staat als het ware vrij in de doucheruimte. Visueel zie je enkel het glas.

De Wall Concept 212 Modulo speelt in op de trend van inloopdouches. Deze douchewanden zijn standaard in twee of drie delen beschikbaar en worden vervaardigd uit 6 mm veiligheidsglas. Hierdoor zijn ze licht maar even stabiel als 8 mm-glas omdat dit tussen de delen versterkt wordt door een strak profiel. Profielen in chroom en matzwart en de speciale bevestigingshaak aan de traverse, maken van dit type een trendy en praktische douchewand.

De nieuwe douchebak Aqua Zone wordt vervaardigd uit Resopal HPL en moet op een vlakke ondergrond geïnstalleerd worden. De Aqua Zone kan eventueel wel opgehoogd worden door het aanbrengen van opvulplaten in polystyrol hardschuim. Zo kan deze geëffend worden met de vloer en gecombineerd worden met de Aqua Floor Resopal.  In de douchebak werd een geïntegreerde waterkeringsdoek aangebracht die perfect achter de betegeling of de Aqua Wall Resopal kan verlijmd worden zodat vocht nooit de muur kan indringen.

Wie de douchebakuitvoering wil doortrekken tot de badkamer, kan dit ook perfect met de 100% watervaste Aqua Floor Resopal Badkamerlaminaat (verkrijgbaar in zes afwerkingsstructuren) die met een eenvoudig gepatenteerd kliksysteem en verlijming de vloer naadloos laat overlopen in de douchebak. Door hetzelfde materiaal te gebruiken behoudt men uiteraard ook de antislip van de douchebak in de badkamer. De Aqua Wall Resopal is kras-, schuur- en slijtbestendig, vlekongevoelig, lichtecht, poriedicht en daardoor hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Aqua Wall Resopal kan als andere houten materialen bewerkt en verwerkt worden en kan bij renovatie- en nieuwbouwprojecten direct op de wandondergrond worden verlijmd. De snelle, eenvoudige en schone montage zorgt voor weinig vuil en weinig uitvaltijd van de ruimtes.
De Aqua Corian Flat Carré is een nieuwe telg binnen de Aqua Corian- familie. Het betreft een douchebak in standaardmaten of in maatwerk maar telkens vervaardigd in Corian glacier white. De dikte van de douchebak wordt steeds bepaald door de plaats van de afvoer. De naam Carré is geïnspireerd op de vierkante inlegplaat die de afvoer bedekt. De Aqua Solidstone Frame ten slotte is een uitbreiding in de Solidstone douchebakken. Deze douchebak, vervaardigd uit een mengeling van silex en hars en beschikbaar in twee types afwerking met telkens vier kleuren, is zowel mogelijk voor plaatsing in opbouw als in onderbouw maar moet volledig onderbouwd worden.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten