Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Nieuwe trends in ramen en deuren

Batibouw 2017 Wie voor ramen en deuren naar Batibouw trekt, kan bij Profel terecht voor de nieuwste trends in hout, aluminium en pvc. Opvallend: hout eist opnieuw een hoofdrol op, waarbij traditioneel vakmanschap wordt verzoend met moderne techniek, zoals in de blikvanger ‘Antica’. Maar ook ‘Mato’ staat in de kijker, waarin aluminium en pvc haast onzichtbaar ook in donkere tinten verenigd worden.

Profel 2
www.photogressee.be

Profel zet op Batibouw enkele duidelijke trends in de kijker. Er is een hernieuwde interesse voor houten schrijnwerk, omdat vandaag, door respect voor het ambacht te combineren met de modernste technologie, een exacte kopie van eender welk raam of stijl kan worden aangeboden. Voor de liefhebbers van het strak-moderne, zijn donkere tinten in opmars. Daarbij kan nu ook de aluminium look perfect worden gekopieerd op het pvc-profiel. Esthetisch een sterke troef, waarbij ook nog eens de prijs wordt gedrukt.”

Houten schrijnwerk is een eeuwenoude kunst. Profel heeft dit ambacht verzoend met een hoogtechnologisch productieproces dat veel voordelen biedt op het vlak van houtbescherming. Het resultaat is dat elke originele look bewaard kan blijven. De ramen worden volledig op maat gemaakt en elke profilering is in principe mogelijk. De Antica- en Renaissance-ramen zorgen voor een ongeëvenaarde klassieke uitstraling, maar met de modernste technieken. Profel werkt samen met overheidsdiensten om bij beschermde gebouwen een authentieke look te verenigen met hedendaagse prestaties.

Naast afrormosia en meranti wordt padoek de derde houtsoort in het gamma; eik kan op aanvraag. Wat kleur betreft is er bij de voorbehandeling keuze uit kiefer, teak, noten en wit. De afwerking kan in eik, afrormosia, rustieke eik, noten, verweringslook of eender welke kleur. Mensen denken nog vaak dat met moderne productietechnieken geen traditioneel vakmanschap kan worden afgeleverd, maar Profel bewijst het tegendeel. Dankzij de unieke vijf-lagenbehandeling blijven houten ramen bovendien langer dan ooit beschermd en mooi. Hout is van nature een prachtig materiaal: het isoleert sterk, geeft karakter en uitstraling en als je wil kan je het schrijnwerk om de zoveel jaar zelfs een andere kleur geven.

Mato

Het Mato-raam, met aluminium aan de buitenkant en pvc aan de binnenzijde, combineert  de elegantie van aluminium met het prijsvoordeel en het isolerende vermogen van pvc. Het concept is niet nieuw, maar de esthetische meerwaarde van de nieuwe generatie Mato Black is dat wel. Zwart is immers de onmiskenbare exterieur- en interieurtrend voor ramen. Naast wit of crèmekleurig, introduceert Profel nu het raam met een tot in de kern zwart gekleurd pvc-profiel.

Met de speciale matte korrelstructuurfolie aan de pvc-binnenzijde en een gelijkaardige matte poedercoating met ruwe textuur aan de aluminium buitenkant, zijn beide zijden nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het raam is één strak, harmonieus geheel voor de liefhebbers van donkere tinten, tot en met de raam- en deurkrukken, de scharnieren en de kern van het profiel. Mato is verkrijgbaar met strakke ‘Fino’-vleugel of de meer klassieke ‘Retro’-vleugel.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten