Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Nieuwe Vitodens-reeks gaat online

Viessmann pakt uit met een nieuwe generatie gascondensatieketels Vitodens 200-W en de stroomproducerende verwarming Vitovalor 300-P.

Viessman hoofdfoto

De bekende troeven van Viessmann blijven aanwezig in de nieuwe telgen van de Vitodens-reeks: een duurzame en efficiënte Inox-Radial-warmtewisselaar, een milieuvriendelijke MatriX-cilinderbrander en een geïntegreerde Lambda Pro Control Plus-verbrandingsregeling dragen bij tot een lange levensduur met permanent hoog rendement.

Daarnaast kiest Viessmann resoluut voor innovatie door internetconnectiviteit in de nieuwe Vitodens-toestellen te integreren. Als er een toepassingsgebied is waar dergelijke connectiviteit echte meerwaarde kan creëren, dan is het wel woningverwarming. Met de optionele wifi-adapter Vitoconnect 100 kan de gebruiker de Vitodens 200-W via het wifi-netwerk met een app op de smartphone of tablet besturen.

Een andere innovatie is de Vitovalor 300-P brandstofcel, een stroomproducerende verwarming. Het toestel is volgens Viessmann het eerste in zijn soort in Europa en bestaat uit twee modules: de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule. Deze laatste bestaat uit een klassieke gascondensatieketel, een buffervat en een boiler voor sanitair warm water. In normale omstandigheden produceert de brandstofcelmodule 1 kW warmte. Wanneer er op koudere dagen of bij hoog verbruik meer warmte nodig is, dan schakelt de gascondensatieketel automatisch aan.

Een brandstofcel zoals die in de Vitovalor 300-P heeft een elektrisch rendement dat dubbel zo hoog is als bestaande wkk-oplossingen. Daardoor produceert het toestel 15 kWh stroom per dag. De meeste huishoudens hebben hieraan voldoende om in hun basisbehoeften te voorzien. Met het toestel bespaar je tot 40% energie, terwijl ook de CO2-uitstoot met 50% daalt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten