Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Open Wervendag scoort 270.000 fysieke en virtuele bezoekers

Vorige zondag gingen 116 opmerkelijke bouwwerven open voor het grote publiek tijdens de zeventiende Open Wervendag. “Deze editie was, ondanks het labiele weer, zeer succesvol met nagenoeg 55.000 fysieke bezoekers en 215.000 virtuele bezoekers, wat meer is dan vorig”, zegt topman Niko Demeester van Embuild.

BKBC - 2024-05-27T101841.437
Open Wervendag

116 topwerven in heel België waren toegankelijk voor het grote publiek. En dat zowel via fysieke en virtuele bezoeken. “We willen immers zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met onze sector”, legt Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van Embuild, uit. “Dat is belangrijk omdat de bouw en installatie de laatste jaren sterk geëvolueerd is. Onze sector speelt een cruciale rol in de klimaattransitie, in de hernieuwing van onze infrastructuur, in het creëren van extra woonruimte, in het scheppen van aantrekkelijke banen, kortom in het tot stand brengen van welvaart.”

270.000 bezoekers genoten van de zeventiende editie van de Open Wervendag, een initiatief van bouwfederatie Embuild. 55.000 mensen deden dat ter plaatse op een werf zelf, 215.000 deden dat virtueel vanachter hun computer. Ter vergelijking: vorig jaar bezochten 60.000 mensen een werf ter plaatse en 190.000 mensen kozen toen voor een virtueel werfbezoek. Deze Open Wervendag was dus een groot succes, ook digitaal. Op https://openwervendag.be/ zijn die werven nog steeds te bezoeken. Daarnaast vielen de video’s die Embuild lanceerde in aanloop naar het evenement heel sterk in de smaak met een totaal van 2,2 miljoen views en een uitkijkratio van 50%.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten