Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Platdakvenster opnieuw uitgevonden

Batibouw 2017 De specialist in dakvensters en accessoires Velux plaatst tijdens Batibouw het platdakvenster opnieuw in de kijker. Na de lancering van het eerste platdakvenster in 2008 pakt het merk uit met nieuwe oplossingen. Zo werd het platdakvenster met gebogen glas uitgerust met de unieke CurveTech-technologie, wat talrijke voordelen biedt.

Velux

Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Het krasvrije beschermglas verlengt de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden; door de gebogen vorm neemt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee. Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid.

De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie.  Het nieuwe platdakvenster met intelligent design laat zich gemakkelijk installeren. Bovendien primeert het gebruiksgemak: het Velux-platdakvenster met gebogen glas is beschikbaar in een vaste of in een elektrisch openende versie.

Bij de elektrische variant wordt een Integra afstandsbediening geleverd met voorgeprogrammeerde functies voor ventilatie en daglichtcontrole. Dit gloednieuwe platdakvenster met gebogen glas is compatibel met de andere accessoires voor platte daken van het merk en kan dus worden gepersonaliseerd met binnengordijnen en buitenste zonneschermen.

Lichtstraten

De modulaire lichtstraat werd in 2013 gelanceerd voor de industriële sector en zal vanaf maart beschikbaar zijn als een pakket voor particulieren, dit als aanvulling op het gamma platdakvensters. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze modulaire lichtstraat op verschillende manieren worden geconfigureerd, van één tot vijf modules. Daardoor behoort een volledige transformatie van het dak tot de mogelijkheden, met als resultaat telkens een aangenamere woning. Elegantie, design en energie-efficiëntie vormen de perfecte combinatie voor een maximale lichtinval en zoveel mogelijk verse lucht in huis.

Modulaire lichtstraten zijn het ideale middel om helderheid en ruimte te creëren in huis. Ze bieden niet alleen zicht op de lucht, maar combineren ook elegantie en design met een uitzonderlijke energie-efficiëntie. De samenwerking van Velux met Foster + Partners resulteerde in een perfecte symbiose van intelligent design en innovatieve materialen. De geprefabriceerde montagestukken van de lichtstraten zijn ontworpen met materialen van hoge kwaliteit en garanderen een grote precisie bij het installatieproces. Het topdesign laat het gebruik van ultrafijne profielen toe, zodat de lichtinval gemaximaliseerd wordt.

360°-ervaring

Soms kan men zich moeilijk voorstellen hoe een ruimte eruit zal zien na een verbouwing. Velux biedt de bezoekers van Batibouw een virtual reality-ervaring waarmee ze onmiddellijk een beeld van het resultaat krijgen. Renovaties gaan vaak gepaard met de vervanging van een dakvenster of de plaatsing van extra dakvensters. Als het dakvenster ouder is dan 20 jaar, is het tijd om het te vervangen door een nieuw dakvenster dat de isolatie en de energie-efficiëntie verbetert. De prestaties verminderen immers met de jaren.   

Het merk stelt tevens zijn verschillende gordijnoplossingen voor, met als uitschieter het multifunctionele verduisterend en isolerend vouwgordijn, een decoratieve oplossing om het warmteverlies te beperken en de lichtinval aan te passen. Het gordijn is gemaakt van een geplooide stof met honingraatstructuur en een aluminium tussenlaag en combineert zo verduistering, thermisch comfort en energiebesparing. De lichtinval kan gemakkelijk worden aangepast dankzij de maximale flexibiliteit van het gordijn dat naar elk willekeurig niveau van het venster kan worden verschoven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten