Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Postgraduaat Circulair Bouwen - module Circulair Gebouwontwerp

Circulair bouwen is de toekomst van de bouwsector. Deze bouwpraktijk streeft naar een efficiënter en effectiever gebruik van schaarse grondstoffen en hulpbronnen. In deze module zoek je naar een toekomstgerichte manier van ontwerpen en bouwen. Je streeft naar een gebouwontwerp dat geïntegreerd wordt in de transitie naar een circulaire bouweconomie.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-08T113954.102
Adobe Stock

Alle aspecten van het bouwproces worden onder de loep genomen. En dat niet alleen op het vlak van materialen, energie en water. Je bekijkt ook de volgorde van het bouwproces, de actoren die op elkaar inspelen en de mogelijke toekomstscenario’s.

Deze opleiding maakt ruimte voor kennisoverdracht, discussie en een praktijkoefening waarbij je samenwerkt met je medestudenten. Na de theorielessen pas je de inzichten dus onmiddellijk toe op een concrete case.

Je bezoekt ook verschillende circulaire voorbeeldprojecten in België zoals Mundo-a (B-architecten), cohousing Bijgaardehof (&bogdan), cohousing Tuin van Padua (BAST architects and engineers) en Design Museum Gent (TRANS architectuur/stedenbouw, Carmody Groarke en RE-ST architectenvennootschap).

Praktische details

Data

Van 23 februari 2024 tot en met 14 juni 2024

De lessen gaan telkens door op vrijdag van 9 tot 17 uur

Locatie

Howest Campus Brugge Station, Rijselstraat 5, 8200 Brugge

Info en inschrijving

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten