Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Recupel




Recupel (https://www.recupel.be) is sinds 2001 actief op de Belgische markt. De vzw organiseert op een duurzame en kostenefficiënte wijze de inzameling en verwerking van afgedankte elektro en lampen. In 2018 zamelde Recupel zo meer dan 117.00 ton elektro in, goed voor 10,3 kg per inwoner. Dankzij een intensieve samenwerking met verschillende sectororganisaties en de overheden en door succesvol in te zetten op sensibiliseringscampagnes voor het publiek slaagt Recupel er elk jaar in om meer elektro in te zamelen. Met haar inzamelresultaten behoort deze vzw tot de beste van de wereld.

recupel
Patryssia - stock.adobe.com



Recupel streeft naar een circulaire economie door materialen uit afgedankte elektro zo goed mogelijk te hergebruiken. De state-of-the-art recyclageprocessen in België zorgen ervoor dat gemiddeld 90% van de materialen hergebruikt kunnen worden tot nieuwe grondstoffen. Urban mining, waarbij grondstoffen uit de stad maximaal worden gerecupereerd en telkens opnieuw worden ingezet, biedt volgens Recupel het antwoord op de schaarste aan grondstoffen uit de vervuilende, klassieke mijnbouw.



Recupel zamelt verschillende types elektro in, waaronder huishoudelijke en professionele tuingereedschappen. Particulieren en bedrijven kunnen hun afgedankte elektro naar het uitgebreide inzamelnetwerk van Recupel brengen dat 564 recyclageparken, 7.283 collectiepunten en 24 hergebruikcentra en kringwinkels omvat.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten