Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Reeks vakbeurzen uitgesteld door Covid19

Behalve Light+Building in Frankfurt worden wereldwijd nog een aantal vakbeurzen uitgesteld vanwege het Covid19-virus (Corona).

light+building-2018
PIETRO SUTERA

De bekendste bij de Belgische vastgoedsector is de vastgoedbeurs Mipim in Cannes. Die wordt uitgesteld van maart naar 2 tot 5 juni. Ook Wire & Tube in Düsseldorf wordt uitgesteld en Chinafloor/Domotex Asia in Shanghai wordt verplaatst naar 31 augustus tot 2 september. Inmiddels is er ook een nieuwe datum voor Light+Building. Deze vakbeurs wordt georganiseerd van 27 september tot 2 oktober.

Ook de organisatie van Salone del Mobile heeft besloten de beurs uit te stellen vanwege het coronavirus. De raad van bestuur van de Federlegno Arredo Eventi heeft naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus in Italië besloten dat Europa's grootste woonbeurs in de maand april onmogelijk kan plaatsvinden. Daarom is de Salone del Mobile - die van 21 tot en met 26 april zou plaatsvinden - verzet naar 16 tot en met 21 juni.

In eigen land worden voorlopig geen bouw(vak)beurzen afgelast. Bij Batibouw en de nieuwe vakbeurs Techni-Mat worden wel bijkomende voorzorgsmaatregelen genomen. De Knauf Discovery Days, die normaal op 19 en 20 maart zouden plaatsvinden in Tour & Taxis in Brussel, zijn wél afgelast vanwege het coronavirus. Initiatiefnemer Knauf stelt zijn jaarlijkse evenement van bouw- en renovatietechnieken voorlopig uit tot in 2021. Een precieze datum volgt later.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten