Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Renson: extra zijgeleider maakt Fixscreen Minimal geschikt voor elk type raam

Met de komst van een nieuwe zijgeleider voor montage van doekzonwering op het raamkader zal Renson in 2022 voor elk type raam een passende zijgeleider in het Fixscreen Minimal assortiment hebben. Bedoeling is om voor een efficiëntere montage van zonwering op alle raamprofielen te zorgen. Zonder dat je per project zelf op zoek moet naar een oplossing op maat.

RENSON_Fixscreen-Minimal_02

De nieuwe zijgeleider (herkenbaar aan de benaming ‘Window Side’ of ‘.WS’) is de tweede in de rij zijgeleiders voor (zijdelingse) montage op het raamkader. Voor frontale montage op het profiel was er al het type ‘.W’ . Dat is nu omgedoopt tot ‘.WF’ (Window Front). Of een frontale of zijdelingse montage geschikter is, hangt af van het type raam. De .WF-geleiders combineren perfect met zowel minimalistische als met standaard raamkaders. Terwijl de .WS-geleiders perfect matchen met slanke, ‘steellook’ ramen en moderne, smalle (schuif)raamkaders, al dan niet in combinatie met (schuif)horren en/of Invisivent raamventilatieroosters.

Fixscreen Minimal .WF zijgeleiders

Een geïntegreerde rubberdichting op de achterkant van de nieuwe Fixscreen Minimal zijgeleiders garandeert een slagregendichte montage op het raam. En aangezien de geleiders standaard voorgeboord werden, kan je die voortaan nog sneller monteren.

Voor elk type doekkast

Beide zijgeleiders zijn beschikbaar voor elk type doekkast (Small, Medium of Large), ook in combinatie met de base box M.W+, die ervoor zorgt dat doekkast én zijgeleiders van de Fixscreen Minimal zonwering 40 mm naar voor gebracht kunnen worden. Dat maakt de Fixscreen Minimal ineens ook toepasbaar op ramen of deuren met klink aan de buitenzijde, op minimalistische ramen met hun kenmerkende verstevigingsprofielen of om een schuifhor of de buitenschuivende vleugel achter de doekzonwering te laten passeren.

Bezoek de Renson-stand 1410 & 1510 op Polyclose voor technische demo’s met deze nieuwe Fixscreen Minimal zijgeleiders of ga nu al naar www.renson.eu.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten