Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Takeuchi heeft TB2150 ook met vaste giek

Takeuchi voert, na de lancering van de TB2150 vorig jaar, dit jaar de TB2150R ten tonele. Deze R-variant van de TB2150 heeft geen zwenkgiek (swing boom), maar een vaste giek (fixed boom), waardoor de machine nog compacter is en over een kleinere draaicirkel beschikt. Hierdoor is de machine volgens invoerder Verhoeven enorm flexibel in te zetten op alle terreinen.

takeuchi

De TB2150R zit in de 15 tot 16-tons klasse en wordt net als zijn broer met zwenkgiek aangedreven door een Deutz TCD3,6L4 Stage 4-motor met een vermogen van 115 pk (85 kW).

De machine is vooralsnog enkel beschikbaar met een hydraulisch verstelbare giek, de zogenoemde Two Piece Boom. Deze maakt het kort op de machine werken mogelijk en vergroot het graafbereik.

De mono boom wordt later verkrijgbaar. Dankzij een extra zwaar uitgerust dozerblad en extra tegengewicht aan de achterzijde van de machine levert deze absoluut niet in inzake stabiliteit.

De TB2150R was voor het eerst te zien op Matexpo in Kortrijk en is in november één van de speerpunten tijdens de Demodagen bij Verhoeven.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten