Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

VEKA introduceert VEKAMOTION: hefschuifdeuren met meer ruimte voor daglicht

Polyclose 2020: VEKA innoveert met lichtere, gekleurde en recycleerbare materialen. Bij VEKA stonden in 2019 twee activiteiten centraal: De viering van het 50-jarig bedrijfsjubileum én het vormgeven aan duurzame, marktgerichte innovaties. Van die laatste activiteit toont VEKA de resultaten tijdens Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die van 15 tot en met 17 januari 2020 plaatsvindt in Flanders Expo in Gent.

VEKAMOTION 82-Exterio

VEKAMOTION: kleinere profielen, grotere glasoppervlakken

In de nabije toekomst is zeker een mooie rol weggelegd voor VEKAMOTION. Met dit nieuwe concept voor hefschuifdeuren speelt VEKA in op een belangrijke trend. Steeds meer mensen willen een huis met veel glas, zodat daglicht rijkelijk naar binnen kan stromen. VEKAMOTION maakt dit mogelijk door met smallere profileringen ruimte te creëren voor grotere glasoppervlakken. Bezoekers van Polyclose kunnen diverse uitvoeringen van VEKAMOTION bewonderen, waaronder een variant waarbij het vaste deel een minimaal aan profiel en een maximaal aan glasoppervlakte heeft.
Met VEKAMOTION kunnen bouwers, architecten en raamfabrikanten eenvoudig voldoen aan de wensen van woningeigenaren. Voor raamfabrikanten komt daar nog een voordeel bij: VEKAMOTION
is veel productievriendelijker dan conventionele systemen. Dit komt doordat de hefschuifdeur uit minder onderdelen wordt opgebouwd. Handig is ook dat VEKA een onderdorpel levert die helemaal bij VEKAMOTION past. Kortom, zowel voor de consument als de raamfabrikant is dit een aantrekkelijke vernieuwing!

VEKA SPECTRAL: primeur in kleurontwikkeling

De baanbrekende oppervlaktetechnologie VEKA SPECTRAL bestaat nog niet zo lang maar kent nu al een groot succes. Daarom heeft VEKA besloten om het kleurengamma uit te breiden tot negen kleuren. Tijdens Polyclose worden deze kleuren voor het eerst officieel aan een breder publiek voorgesteld. Bezoekers van de VEKA-stand zullen de karakteristieke, ultramatte look kunnen zien en de fluweelachtige haptiek kunnen voelen. De esthetische kwaliteiten van VEKA SPECTRAL gaan gepaard met uitmuntende technische eigenschappen. Dankzij de speciale samenstelling is de toplaag bijvoorbeeld uitzonderlijk kras- en slijtvast. Zowel voor particulieren als voor projectontwikkelaars biedt VEKA SPECTRAL daardoor aantrekkelijke mogelijkheden. Aan een verdere uitbreiding van het kleurengamma wordt al gewerkt. Het VEKA-team geeft bezoekers tijdens Polyclose graag meer informatie over de laatste ontwikkelingen.

Exposities en demonstraties

Tijdens Polyclose toont VEKA ook nieuwe toepassingen van profielen, zoals de unieke VEKA-houtlookverbinding en tal van andere, innovatieve productietechnieken.

Maak kennis met VEKA

Wil je meer weten over de vele innovaties van VEKA?
Bezoek ons tijdens Polyclose in hal 1, stand 1340.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten