Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Wie wordt de ‘Beste heftruckchauffeur van België’?

Op zaterdag 1 juni kunnen heftruckchauffeurs opnieuw deelnemen aan het nationaal kampioenschap heftruckrijden van Motrac. De 11de Belgian LindeCup omvat zowel een theoretische test als verschillende praktijkproeven.

BKBC - 2024-04-19T103422.146
Linde

Snelheid is belangrijk op de werkvloer, maar veiligheid blijft natuurlijk prioritair. De man of vrouw die zich de “Beste heftruckchauffeur van België” wil noemen, moet dan ook op beide vlakken als voorbeeld gelden. Elke fout op de theoretische veiligheidstest zal daarom worden omgezet in strafseconden tijdens de praktijkproeven. De deelnemers die op het einde van de dag de beste totaaltijden achter hun naam hebben staan, mogen onder aanmoediging van familie, vrienden en collega’s nog een laatste keer hun kunde tonen tijdens de finale.

In de even jaartallen wordt in het Duitse Aschaffenburg ook de NationsCup georganiseerd, het internationale kampioenschap heftruckrijden. De top drie van de Belgian LindeCup zal er ons land mogen vertegenwoordigen.

Heftruckchauffeurs die aan de Belgian LindeCup wensen deel te nemen, kunnen zich tot 18 mei inschrijvenop de website van Motrac.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten