Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Winnaars van Het Erfgoedjuweel zijn bekend

De twee winnaars van Het Erfgoedjuweel 2023 zijn bekend. Het pand in de Graaf Van Egmontstraat 56 kreeg de meeste publieksstemmen. De prijs van de vakjury ging naar de stadscampus van UAntwerpen op de Paardenmarkt.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-05T123045.659
Stad Antwerpen

De meeste publieksstemmen gingen naar het pand in de Graaf Van Egmontstraat 56. Deze typische burgerwoning met winkelruimte uit het begin van de 20ste eeuw schittert na haar restauratie opnieuw. De vakjury nomineerde het gebouw omdat ze onder de indruk was van de grote inspanning van de eigenaars om het tot in de kleinste details te restaureren. De restauratie bracht de bonte, eclectische gevel weer tot leven en gaf het pand een nieuwe toekomst op het bruisende Zuid.

De jury bekroonde de Paardenmarktsite UAntwerpen omdat het om een echt modeldossier gaat. De aanpassing van een sterk verouderd schoolgebouw tot hedendaagse onderwijsinstelling bracht heel wat uitdagingen met zich mee. Toch werd er voor elke uitdaging een passende oplossing gezocht met behoud van de erfgoedwaarde. De Universiteit Antwerpen maakte van een weinig gestructureerd gebouwencomplex een samenhangend geheel waar het opnieuw aangenaam studeren is.

Beide winnaars krijgen 4.000 euro en mogen zich Het Erfgoedjuweel van Antwerpen noemen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten