Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vastgoed en Immo

Gezocht: erfpachter om Pastorie van Perk nieuw leven in te blazen

Na twee jaar voorbereiding krijgt de pastorie van de Sint-Niklaasparochie in Perk binnenkort een nieuwe invulling. Vastgoedplatform Teherbestemmen en gemeente Steenokkerzeel zoeken een erfpachter om de 18de eeuwse historische site van bijna 4.000 m² te renoveren en te laten uitgroeien tot een dynamische hotspot waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Geïnteresseerden kunnen zich tot 5 september kandidaat stellen.

DJI_0152

De pastorie bevindt zich op de hoek van Tervuurse- en de Kampenhoutsesteenweg in Perk. Het pand werd in 1631 gebouwd en doorheen de eeuwen uitgebreid en vernieuwd. Miss Miyagi, gespecialiseerd in de ontwikkeling van bijzondere panden met een maatschappelijke meerwaarde, onderzocht in opdracht van de gemeente de toekomstmogelijkheden van het  historische gebouw en de omliggende site. Op basis van de voorstudie werden verschillende scenario’s opgesteld waarover ook de buurtbewoners hun mening konden geven. De keuze viel uiteindelijk op een gemengde invulling waarbij de pastorie-site plaats zou kunnen bieden aan combinaties van bijvoorbeeld een ontbijt/lunchbar, co-workingplekken, een yogastudio, een conciërgewoning en enkele kamers voor fietstoeristen.  Om de pastorie te laten uitgroeien tot een groene long en ontmoetingscentrum voor de Perkenaren, wordt de site door Teher­bestemmen in erfpacht vermarkt. De erfpachter krijgt het tijdelijk recht om de pastorie te renoveren en een kwalitatieve invulling te geven. Daarenboven kan hij/zij in samenspraak met de gemeente de voorwaarden en timing bepalen. Wie meer informatie wenst, kan terecht op  https://www.teherbestemmen.be/panden/pastorie-perk  


Kopie+van+Miss+Miyagi_Steenokkerzeel_Photo+EW-3
Kopie+van+Miss+Miyagi_Steenokkerzeel_Photo+EW-2
Kopie+van+Miss+Miyagi_Steenokkerzeel_Photo+EW-15
Kopie+van+Miss+Miyagi_Steenokkerzeel_Photo+EW-8
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten