Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vastgoed en Immo

Hoge huurprijzen staan vlotte verhuur niet in de weg

De huurprijzen van appartementen op toplocaties in Brussel kennen een groeispurt. Toch raken ze bijzonder vlot verhuurd.

Investeren in Brussels vastgoed

De huurprijzen in Brussel waren nooit hoger dan vandaag. Gemiddeld betaal je er 1.117 euro voor een appartement. In 2022 stegen de huurprijzen er met 4,2 procent in vergelijking met 2021. Dat ligt trouwens in lijn met Vlaanderen (4,7%) en Wallonië (4,6%). Maar vooral het verschil met de voorgaande jaren is groot in de hoofdstad: in 2020 bedroeg die stijging slechts 0,7%, en in 2021 was dat 0,8%. Ter vergelijking: in Vlaanderen bedraagt de gemiddelde huurprijs voor een appartement ‘slechts’ 800 euro. 

Ondanks de prijsstijging ziet Fortior dat zo goed als alle appartementen op type AAA-locaties vlot verhuurd worden. “Voorlopig wijst niets erop dit snel verandert”, zegt Carl Junius project developer van Fortior. “De recente inflatiepiek heeft niet geleid tot een oververhitting van de huurmarkt. Bestaande huurcontracten hebben doorgaans indexeringsclausules, waardoor lopende huurcontracten quasi elk jaar een hogere huurprijs opleveren.”  


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten