Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vastgoed en Immo

Mechelen en Willebroek bundelen sociaal woonaanbod

Sinds 21 juni 2023 vormen Volkshuisvesting Willebroek, Woonpunt Mechelen en het Sociaal Verhuurkantoor Mechelen (SVK) samen Woonmaatschappij Rivierenland of kortweg Woonland. De nieuwe woonmaatschappij beheert zo’n 4.700 woningen in Mechelen, Willebroek en de deelgemeenten. In een latere fase komen daar nog meer dan 350 woningen van andere huisvestingsmaatschappijen in het werkingsgebied bij.

Groepsfoto-bestuur

Sinds enige tijd werken de sociale huisvestingmaatschappijen en verhuurkantoren in Vlaanderen samen en vormen ze woonmaatschappijen. Het decreet van de Vlaamse overheid verdeelt Vlaanderen in werkingsgebieden. Mechelen en Willebroek vormen samen de regio Willebroek-Mechelen. In een eerdere fase fuseerde Kleine Landeigendom van Mechelen en Omstreken (KLEMO) met Woonpunt Mechelen. De koopactiviteiten werden in juli 2022 geïntegreerd binnen Woonpunt Mechelen en op hetzelfde moment was er ook de verplichte fusie met De Vrije Woonst. Daarnaast was er al de intensieve samenwerking met het Sociaal Verhuurkantoor Mechelen (SVK Mechelen). Vandaag is alles nu gebundeld binnen Woonland dat als  nieuwe woonmaatschappij inwoners aan een betaalbare woning in zowel Mechelen als Willebroek helpt, en dit via sociale huur en koop. Binnenkort komt daar ook geconventioneerd huren bij (verhuur aan het segment net boven sociale huur). Op korte termijn zullen bovendien meer dan 350 woningen van het Zorgbedrijf, De Volkswoningen van Duffel of De Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting in het werkingsgebied bij Woonland worden gevoegd. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten