Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vastgoed en Immo

Revive lanceert donkergroen vastgoedfonds voor 5.000 woningen

Door de stijgende rente en toenemende verplichtingen voor kopers is er een groeiende vraag naar duurzaam en minder risicovol vastgoed. De Gentse projectontwikkelaar Revive lanceert daarom het Europees ‘Revive Impact Fund’. Het zal investeren in 20 tot 30 binnenstedelijke vastgoedontwikkelingen in België, Portugal en Polen. Ze zijn samen goed voor ruim 5.000 nieuwe woningen, die aan de hoogste kwaliteitsnormen op vlak van duurzaamheid moeten voldoen.

revive donkergroen

Het Revive Impact Fund schikt zich als één van de weinige vastgoedfondsen in ons land naar de donkergroene ‘artikel 9’-verplichtingen onder de Europese wetgeving rond duurzaamheidsrapportering (de ‘EU Sustainable Finance Disclosure Regulation’ of ‘SFDR’). Dat wil zeggen dat er in de beleggingsstrategie een aantal concrete duurzaamheidsdoelstellingen zijn bepaald. Zo worden fossiele brandstoffen geweerd en wordt ingezet op betaalbare huisvesting en sociale cohesie.

 In een eerste fase zetten verschillende familiale investeerders mee hun schouders onder de kapitaalronde. Zo pompt de familie Saverys 10 miljoen euro in het Revive Impact Fund via Victrix, de familiale holding van Virginie Saverys. Victrix verbindt zich in totaal met een investering van 40 miljoen euro en verwerft een minderheidsparticipatie in Revive. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten