Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vastgoed en Immo

Yally anticipeert op de groeiende vraag naar kwalitatieve huurwoningen

Een jaar geleden lanceerden de beursgenoteerde investeerder TINC en TDP, de infrastructuur joint-venture tussen Belfius en de Gimv, een gezamenlijk initiatief onder de naam Yally. Dat staat voor ‘Your Ally’ of: je bondgenoot in comfortabel en energiezuinig wonen. Eén jaar na oprichting werd het kapitaal verdubbeld tot 60 miljoen euro.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-23T132309.563
Yally

Door het aankopen en energetisch renoveren van bestaande woningen wil Yally meer mensen de kans geven om comfortabel te wonen en te besparen op hun energiefactuur. Ondertussen werden reeds 100 wooneenheden verworven in onder meer Antwerpen, Mechelen, Roeselare, Herentals, Beveren, Oostende en Oudenaarde. Een heel team werd uitgebouwd waardoor nu naar een hogere versnelling kan worden geschakeld. Om dat mee mogelijk te maken is vandaag, één jaar na oprichting, het kapitaal verdubbeld tot 60 miljoen euro. 

Energetische renovatie

In een volgende stap staan de aandeelhouders van Yally open om nieuwe aandeelhouders te verwelkomen die willen bijdragen aan de kwaliteitsinjectie van de residentiële huurmarkt.

“Yally beschikt nu over de capaciteit om vlot panden te verwerven en energetisch te renoveren”, zegt ceo Anneleen Desmyter. “We zijn de ideale partner voor wie vandaag eigenaar is van ééngezinswoningen of appartementsblokken, die toe zijn aan een energetische renovatie, maar die de nodige investeringen zelf niet ziet zitten.”

Zorgeloze huurervaring dankzij AI-technologie

De focus ligt niet alleen op het vastgoed zelf maar ook op de dienstverlening aan de huurders. Dit vertaalt zich onder meer in een onlineportaal, waar huurders terechtkunnen voor een all-in service op het vlak van administratieve opvolging, huurbetalingen en/of opvolging van herstellingen allerhande.

Met een pilootproject worden door middel van artificiële intelligentie huurders nog meer ontzorgd en krijgen ze instant antwoord op pakweg 80% van hun vragen. Ook onderhoudstechnici en vaklui kunnen dankzij het AI-platform aan de slag met heel wat informatie over bijvoorbeeld de systemen in de gebouwen, de locatie van de elektriciteitskast of de toegangsmogelijkheden, en dit zonder taalbarrière.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten