Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Verzekeringen

Publi-reportage | Bescherm jezelf tegen inkomensverlies in geval van onderbreking van je activiteiten

Een ongeval, ziekte, brand of cyberaanval... zoveel onvoorziene gebeurtenissen die je activiteit als zelfstandige of die van je bedrijf kunnen onderbreken. Niemand is immuun voor inkomensverlies bij onderbreking van zijn of haar professionele activiteiten. Er bestaan verzekeringsoplossingen die je beschermen. Ontdek ze door verder te lezen.

Photo-article-Expert-BK-BC-print-8-mars-et-digitale-15-mars-2024
Federale verzekering

Inkomstenverlies kan het gevolg zijn van arbeidsongeschiktheid van de bedrijfsleider(s) of van een schadegeval dat de uitoefening van de professionele activiteiten verhindert. Wat het scenario ook is, het bedrijf kan zich beschermen.

Arbeidsongeschiktheid

Het kan een verzekering afsluiten voor arbeidsongeschiktheid, als aanvulling op een individuele pensioenverzekering. De verzekering komt tussenbeide als de verzekerde het slachtoffer wordt van een ongeval of ziek wordt. Heeft de bedrijfsleider geen vennootschap? Dan kan hij een 24u/24 ongevallenverzekering afsluiten die medische kosten, tijdelijke arbeidsongeschiktheid, blijvende invaliditeit en overlijden dekt. Dit geldt bij lichamelijk letsel, zowel professioneel als privé. 

Brand

De bedrijfdsleider kan zich ook beschermen via een verzekering voor 'Bedrijfsschade': als een brand of explosie de totale of gedeeltelijke uitbating van het bedrijf verhindert, heeft de verzekerde recht op een vergoeding voor het verlies aan winst als gevolg van de onderbreking. De directeur bepaalt zelf de verzekerde bedragen en de maximale duur van de uitkeringsperiodes.

Hij of zijn kan ook de dekking uitbreiden naar het gegarandeerde wekelijkse loon, de opzeggingsvergoedingen en/of de boetes die hem/haar worden opgelegd.

Cyberrisico’s

Zijn de activiteiten van je bedrijf gestopt na een cyberaanval? Er zijn verzekeringen die het inkomstenverlies en de schade veroorzaakt door de onderbreking van de activiteiten dekken, evenals de kosten voor het herstel van het systeem.

Raadpleeg altijd de algemene voorwaarden en IPID vooraleer een verzekeringscontract af te sluiten. De hierboven beschreven dekkingen, uitsluitingen en beperkingen zijn niet exhaustief.

Meer informatie over onze verzekeringen voor je bedrijf.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren