Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Verzekeringen

Publi-reportage | Een familielid gebruikt uw bedrijfsauto... Is hij/zij gedekt?

Mogen mijn kinderen of mijn partner mijn bedrijfsauto besturen? En zijn ze in dat geval verzekerd? Een vraag die vaak aan verzekeringsmaatschappijen wordt gesteld en waarop wij antwoorden geven in dit artikel.

Photo-article-Expert-BK-8.9.23-et-BC-6.10.23-+-versions-digitales-15.9.23

Een werkgever staat vaak toe dat werknemers het stuur van hun bedrijfsvoertuig toevertrouwen aan hun echtgenoot, kinderen of zelfs collega's. Maar het “autobeleid” van het bedrijf kan het gebruik beperken. Het is dus raadzaam om te controleren of er geen beperkingen in staan (alleen de bestuurder, leeftijdslimiet, ...).

Tenzij uitgesloten door het "autobeleid", dekt uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (B.A.) familieleden die gemachtigd zijn om uw bedrijfsvoertuig te besturen. Als één van hen uw voertuig regelmatig gebruikt (minstens 2 keer per week), bent u verplicht uw verzekeraar hiervan op de hoogte te stellen, die deze bestuurder in uw verzekeringspolis zal vermelden. Vergeet ook niet om uw verzekeringscertificaat te delen met andere bestuurders.

De autoverzekering B.A. van uw voertuig kan worden aangevuld met een optionele dekking "bestuurdersverzekering". Als u deze afsluit, dekt deze de bestuurder en compenseert deze in geval van letsel bij een verkeersongeval, zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is voor het ongeluk. Deze dekking is ook van toepassing op familieleden als bestuurders van het verzekerde bedrijfsvoertuig, indien ze minimaal 23 jaar oud zijn en in België wonen.

En wat er ook gebeurt, raadpleeg altijd aandachtig de IPID en de algemene voorwaarden voordat u een autoverzekering afsluit.

Meer info op: https://www.federale.be/nl/bouwsector/uw-voertuigen.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren