Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Verzekeringen

Publi-reportage | Een laadpaal bij mij thuis voor mijn bedrijfsauto. Hoe zit het met mijn brandverzekering?

Een veelgestelde vraag aan verzekeraars betreft de verzekering van laadpalen die door de werkgever bij de woning van zijn medewerkers voor hun bedrijfsauto zijn geplaatst: hoe zit het met de brandverzekering? Lionel Huysmans, product manager bij de Afdeling Product Research & Development bij Federale Verzekering, geeft het antwoord.

Federale-Assurance-Verzekering---Photo-article-Expert-Bouwkroniek-print-06.10.23-+-Batichronique-et-Bouwkroniek-digitales-13.10.23

"Als u - of uw werkgever, of de leasemaatschappij van uw elektrische/hybride wagen - van plan bent om een oplaadpunt in uw huis te installeren, is het essentieel dat u uw verzekeraar op de hoogte brengt, net zoals u dat ook bij elke verandering of verbouwing zou moeten doen.

In de meeste gevallen heeft dit geen invloed op uw brandverzekering: wat gedekt was, blijft gedekt en ook uw premie verandert niet. Toch is het essentieel om uw verzekeraar op de hoogte te brengen, want in sommige gevallen kan de aanwezigheid van een oplaadpunt een 'verhoogd risico' vormen (bijvoorbeeld als het oplaadpunt zich in een ondergrondse parkeergarage bevindt).

Wanneer u dit doet, vergeet dan zeker niet uw verzekeraar te vertellen wie de eigenaar is van de laadpaal (u, uw werkgever, de leasemaatschappij van uw voertuig, ...). Als de laadpaal van u is (bijvoorbeeld omdat uw werkgever die u cadeau heeft gedaan of omdat de leasemaatschappij die heeft afgeschreven en het eigendom aan u heeft overgedragen), is het een goed idee om bij uw verzekeraar na te gaan of de laadpaal zelf wordt gedekt door uw brandverzekering (wat meestal het geval zal zijn).

En wat er ook gebeurt, raadpleeg altijd aandachtig de IPID en de algemene voorwaarden voordat u een brandverzekering afsluit.”

Profiteer van dit contact met uw verzekeraar voor uw jaarlijkse verzekeringscheck-up of doe uw Polis Check online in één minuut!

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren