Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Verzekeringen

Publi-reportage | Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Welke verzekeringsoplossingen zijn nuttig voor een bouwbedrijf om het risico op schade aan materieel of goederen, aangericht door één van de werknemers, te verkleinen? Peter Moonen, adviseur van Federale Verzekering voor de zelfstandigen en ondernemingen, legt uit.

Photo-Article-BK-Expert-3-nov-et-BK-BC-digitales-10-nov-2023

“Schade aan klein materiaal van uw eigen bedrijf is in principe niet gedekt. Hebt u een ABR afgesloten, dan kan u wel een optionele waarborg onderschrijven die toelaat om het materiaal en de werktuigen - die dienen om de werken uit te voeren - en om de werfkeet te dekken. Schade aan materiaal en bouwelementen die geïntegreerd worden (sanitair, chauffages, …), vallen hoe dan ook al onder de basiswaarborg .”

Wat met schade aan waardevolle mobiele machines (werftuigen) of vaste machines (bv. in het schrijnwerkersatelier)?

Peter Moonen: “U kunt een verzekering Machinebreuk afsluiten. Die dekt vrijwel alle schade aan de machines en de werftuigen, zelfs als die wordt veroorzaakt door een onhandig manoeuvre van een werknemer.”

Schade aan goederen van derden

Peter Moonen: “Brengt een werknemer schade toe aan derden, bijvoorbeeld aan de woning van de buurman, dan wordt die gedekt door een B.A. Bouwwerken. Het kan ook zijn dat een werknemer schade toebrengt aan het materiaal van een andere aannemer. Ook die wordt vergoed door een B.A. Bouwwerken. U betaalt als werkgever alleen de vrijstelling. Het maakt daarbij niet uit of het om groot of klein materiaal gaat.”

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hiernaast en hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Raadpleeg de algemene voorwaarden en de IPID voor u een verzekeringsovereenkomst onderschrijft.

Meer info over onze verzekeringen voor bouwprofessionals.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten