Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Verzekeringen

Publi-reportage | Uw zaak groeit, uw activiteiten evolueren... Hoe zit het met uw verzekeringen?

Uw zaak is aan het groeien en uw activiteiten breiden zich uit. Maar zijn uw verzekeringen nog wel up-to-date? Koen Porters, adviseur bij Federale Verzekering, legt uit met welke verzekeringen u in dergelijke omstandigheden rekening moet houden. Zo kunt u zich met een gerust hart focussen op uw groeiplannen.

Photo-article-BK-Expert-print-22.3.24---BK-BC-digitales-29.3.24-OK
Federale verzekering

Koen Porters: "Groeit uw bedrijf? Dat is goed nieuws, maar brengt ook wat uitdagingen met zich mee. Als het er tijdens een fase van groei en expansie sneller en intenser aan toegaat, zorg er dan voor dat u de nodige beschermingsmaatregelen neemt. Uw verzekeraar kan u hierbij helpen.  

Neemt u (nieuw) personeel aan? Moet u een verzekering voor arbeidsongevallen afsluiten voor uw nieuwe aanwervingen? Als werkgever is dit wettelijk verplicht.  

Een andere belangrijke dekking is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Wij bieden een verzekering speciaal voor professionals in de bouw: de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid bouwwerken. Als u nieuwe diensten aanbiedt, zoals loodgieterswerk naast dakwerkzaamheden, is het belangrijk om uw B.A.-verzekering uit te breiden voor uw loodgieterswerkzaamheden. Breng uw verzekeraar dus zo snel mogelijk op de hoogte van wijzigingen, zodat u met alles in orde bent.  

Koopt u nieuwe machines of bedrijfsuitrusting? Ze vormen een grote investering en zijn essentieel voor de goede werking van uw bedrijf. Het is dus cruciaal om ze te verzekeren. Hetzelfde geldt voor uw IT-apparatuur: denk aan een cyberverzekering om u te beschermen tegen cyberaanvallen, datalekken en computerfraude.  

Huurt u een magazijn om goederen of machines op te slaan? Dan is een brandverzekering essentieel.  

Wilt u controleren of uw verzekeringspolissen nog up-to-date zijn? Neem contact op met uw verzekeraar of doe een snelle Polis Check.

Raadpleeg voordat u een verzekering afsluit altijd de algemene voorwaarden en het IPID. De hierboven beschreven dekking, uitsluitingen en limieten zijn niet volledig.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren