Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Verzekeringen

Publi-reportage | Zijn mijn personeelsleden ook verzekerd door de arbeidsongevallenverzekering als ze thuiswerken?

Als bouwondernemer werkt het merendeel van je ploegen op de bouwwerf. Maar sommige personeelsleden werken wellicht ook occasioneel of structureel thuis? Zijn ze in die gevallen gedekt door hun arbeidsongevallenverzekering? Brigitte Van Gaever, afdelingshoofd Schade Arbeidsongevallen bij Federale Verzekering, legt uit.

Federale-Assurance-Verzekering---Photo-article-Expert-BK-print-17.11.23-+-BK-et-BC-digitales-24.11.23

Brigitte Van Gaever: “In het algemeen is de telewerker beschermd door de arbeidsongevallenverzekering. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet het ongeval zich voordoen tijdens de werkuren en door het feit van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst.”

“Wat ook heel belangrijk is, is om goede afspraken te maken over de werkplaats,” preciseert Van Gaever. “Zet op papier waar en wanneer de werknemer de werktaken uitvoert. Een mondelinge afspraak is onvoldoende als bewijsmiddel.”

Goed om te weten

“Wist je trouwens dat de telewerker ook gedekt is door de arbeidsongevallenverzekering op weg van de woonplaats naar school of opvangplaats van de kinderen en omgekeerd? Net als op de weg van zijn/haar woonplaats naar de plaats waar de werknemer zijn eetmaal neemt of het zich aanschaft tijdens de werkuren. Het gaat hier bijvoorbeeld om de maaltijd tijdens de middagpauze indien de werknemer werkt van 8u tot 16u.”

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hiernaast en hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Raadpleeg de algemene voorwaarden en de IPID voor je een arbeidsongevallenverzekeringsovereenkomst onderschrijft.

Meer info over onze verzekeringen voor bouwprofessionals.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten
Artikelen die u mogelijk interesseren