Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Visie

Traditionele methodes schroefdraadafdichting verliezen terrein

Terwijl loodgieters en installateurs bij het afdichten van schroefdraden eerder nog hun toevlucht namen tot materialen als hennep en PTFE (polytetrafluoretheen of teflon), wint de afdichtingsoplossing Loctite 55 steeds meer aan populariteit.

Traditionele methodes schroefdraadafdichting verliezen terrein

Het product garandeert een lekvrije afdichting van schroefdraden en is daardoor een logische vervanging van traditionele methodes als teflontape en oplosbare droogverbindingen. De gebruiker kan de verbinding namelijk onmiddellijk afdichten, bij maximale druk én in de helft van de tijd die nodig is voor bijvoorbeeld afdichting met hennep en pasta.

 

Op de verpakking staat voor elke diameter het vereiste aantal wikkelingen van de draad aangegeven.

 

Dankzij de snelle toepassing van Loctite 55 en het ontbreken van uithardingstijd kan de gebruiker de afdichting in zeer korte tijd realiseren. Bovendien kan hij de desbetreffende verbinding na bewerking tot liefst een kwart terugdraaien, zonder kans op lekkage.

 

Daarnaast is het een propere toepassing, waardoor het prettiger is in gebruik en er geen tijd nodig is om de werkplaats achteraf weer schoon te maken. 'Tijd is ook in de installatiebranche een cruciale factor. De handige en snelle toepassing van Loctite 55 en de onmiddelijke afdichting overtuigt steeds meer installateurs om over te stappen', aldus Mike Delecaut, mro sales manager Benelux bij Henkel.

Toepassing

De toepassing is eenvoudig. Op de verpakking staat voor elke diameter het vereiste aantal wikkelingen van de draad aangegeven. De gebruiker wikkelt de dunne, sterke draad vanaf de derde draadgang in de richting van de schroefdraad om het uiteinde van de pijp en snijdt de draad af met het mesje dat in de verpakking geïntegreerd is. Daarna hoeft hij alleen nog de twee componenten op elkaar te draaien en de verbinding is meteen afgedicht.

Loctite 55 is geschikt voor uiteenlopende materialen zoals ijzer, staal, koper, chroom, nikkel, zink, roestvrijstaal en kunststof. Het product is goedgekeurd voor toepassingen voor warm en koud water, drinkwater en gas (lpg), met temperaturen tot 130°C en een druk tot 16 bar. Het is gecertificeerd en goedgekeurd voor gas en drinkbaar water. Het product is verkrijgbaar in een nieuwe verpakking, in een lengte van 50 of 160 m, beide met een geïntegreerd mesje om de draad af te snijden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten