Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Asbest Partners België zet eerste vrouwenteam in

Voortaan zijn ook dames actief in de asbestverwijdering. APB bvba (Asbest Partners België) uit Westerlo, dat in haar bedrijfstak wel vaker met innovaties het voortouw nam, zendt immers het allereerste vrouwenteam uit.

asbest hoofdfoto

De ploeg telt vijf dames die vanaf de eerste dag hun mannetje staan in de tot vandaag uitsluitend mannelijke asbestwereld. Bovendien ontvangen ze hetzelfde loon als hun mannelijke collega’s, ook een unicum.

Luk De Knijf, directeur van APB, is duidelijk in zijn nopjes met zijn nieuwe werkneemsters. “We vormden dit eerste damesteam omdat we ervan overtuigd zijn dat ook vrouwen hun plaats verdienen in de bouwsector in het algemeen en de asbestverwijdering in het bijzonder. Naast asbestverwijdering vormen het decontamineren van gebouwen en het schoonmaken belangrijke factoren, en we denken dat de dames hierbij een toegevoegde waarde kunnen vormen. Asbestverwijdering is best zwaar werk, maar onze dames zijn van geen kleintje vervaard en toonden vanaf het eerste moment van hun opleiding hun aanleg en enthousiasme. Ze zijn uit het perfecte hout gesneden en hebben onmiskenbaar talent voor verwijderen en reinigen. We gaan er bijgevolg vol voor, hoewel hun inschakeling organisatorische implicaties had want een heleboel praktische dingen zijn nu eenmaal anders voor vrouwen dan mannen. Omdat onze werknemers verplicht zijn om drie keer per dag te douchen en van kleding te veranderen zorgden we voor afzonderlijke douches en aangepaste damesonderkleding”, vertelt hij.

Asbest Partners België is ook sponsor van PSV en de wereldbeker veldrijden. Het geeft extra ruchtbaarheid aan het project met zijn dameswielerteam onder leiding van Servais Knaven, winnaar van de 99ste Parijs-Roubaix in 2001 (bovenste foto).

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten